skolowana >.<: mam zadanie x+1/5=5/x+1
rozwiazanie w ksiazce jest x=6 v x=-6
mi jednak wciaz wychodzi inaczej pomocy!
7 sty 20:10
pytek:
zle rozwiazanie!
powinno być x = - 6 x= 4
podstaw i zobaczesz!
otrzymasz dla x = -6 1=1
x =4 1=1
nie może być x = 6 tylko x= 4
odp prawidłowa to x= 4 lub x = -6
7 sty 20:14
skolowana >.<: no i tak mi wychodzilo czyli nie jest ze mna tak zle dzieki wielkie -
7 sty 20:15
Eta: oczywiście nie "pytek" tylko Eta
7 sty 20:15
7 sty 20:16
skolowana >.<: taa operon ma bledy cos nowego ;3 dzieki wielkie
7 sty 20:17