asiulka: bym prosiła o pomoc w rozwiozaniu 3 zadan z równan za pomoco przeciwnych współczynników
ja jestem z tego kiepska a nauczyciel bedzie to sprawdzac
1
x+y=2
x-y=0
2
-x+y=5
x+y=5
3
x-2y=4-x
-x=3y=0
7 sty 19:38
asiulka: bardzoooo proszee was o pomocc xD PLIS
7 sty 19:50
asiulka: 3 JEST ŻLE NAPISANE POWINO BYC
x-2y=4
-x+3y=0
7 sty 19:55
MaNIeK:
1) 2x=2/ :2
x=1
2)2y=10/ :2
y=5
3) y=4
7 sty 20:52
Eta:
1/ x +y= 2
x - y=0
-----------
2x = 2 to x= 1 to y= 1
musisz wyliczać i x i y Pamietaj ! nie tylko sam x
2/
w drugim podobnie
dobrze wyliczony y= 2 jeszcze x
wracasz do np pierwszego równania( obojetne
i podstawiasz za y= 2 i wyliczasz x
czyli x +y=5
x +2 = 5
x = 5 - 2
x = 3
odp;
x= 3 y = 2
policz pozostałe! juz chyba teraz wiesz?
7 sty 20:58