Bogusia: nie wiem jak sie pisze ułamek ale mysle ze zrozumiale napisałam i potrzebuje pomocy
21/2 1 -5, 1/4
9 * (----) : 6√272
81
---------------------------------------- =
7/2 5/2
5*3 - 6*3
7 sty 19:32
Bogusia:
21/2 -21/4
(32) * (1/34) : 6√272
---------------------------------------------- =
1/6 7/2 5/2
(272) (5*3 - 2 * 3*3
7 sty 19:42
Bogusia: -21/4
321 * (34)
= ----------------------------------------------------------------- =
{ [(33)2]1/6 *[5 * (33 * 34)1/2 -2*(32 * 34)1/2]}
7 sty 19:47
Bogusia:
= 321 *321 342
----------------------------------- = --------------------------------- =
3(5 * 33/2 * 32 - 2*3 *32 3(5*36/2 - 2*33
7 sty 19:51
Bogusia: moze ktos zerknie na to zadanie ktore rzowiązuje
7 sty 19:53
Bogusia:
341 341
--------------------------------------------- = -------------------------- =
5 * (32 * 34) 1/2 -2*33 5 * 3* 32 -2 * 33
7 sty 19:56
Bogusia:
341 341 341
= ----------------------- = ----------------------- = -------- = 337
5 * 33 -2*33 3 *33 34
czy kros przesledzi to zadanie i powie czy jest prawidłowe
7 sty 20:00
Bogusia: pomocy
7 sty 20:02
Bogusia: albo niech powie mi gdzie jest błąd
7 sty 20:03
Bogusia: Basiu pomóż
7 sty 20:07
Eta: Bogusia! 21 +21= 42!
7 sty 20:08
Eta:
Bogusia ! Napisz to wyraźniej bo tu każdy znaczek ważny!
Szkoda mojego liczeni !
nie mogę tego rozszyfrować co tam masz pod / nie widzę
już widzę bład!
321 * (34)-21/4 = 321 *3 - 21 = 30 = 1
7 sty 20:23
Bogusia: jejku nie mam szans na sprawdzenie
7 sty 20:30
Eta: No nie! Napisz porządnie jak ma wygladać zad> to ci napiszę wynik
7 sty 20:34
Bogusia:
921/2*(1/81)-5,25 : 6√272
------------------------------------------- =
5*37/2 - 6*35/2
to jest 7/2 to jest potega ale w ułamku
7 sty 20:55
Bogusia: moje gg 1039637
7 sty 20:56
Bogusia: juz napisałam
7 sty 20:59
7 sty 21:04
Bogusia:
921/2 * (1/81)-5,25 : 6√272
------------------------------------------------ =
5 * 37/2 - 6 * 35/2
7 sty 21:07
Eta:
Czy napewno 6√272 bo mi coś nie pasuje !
7 sty 21:08
Bogusia:
921/2 to jest poczatek
7 sty 21:09
Eta: No wrrrrrrrrrrrrrr nie mam siły Bogusia do Ciebie

Poczekaj zaraz Ci to napiszę
ciekawa jeste co tam jeszcze źle napisałas
7 sty 21:09
Bogusia: pierwiastek 6 stopnia z 27 do 2 potegi
7 sty 21:09
Bogusia: podałam gg
1039637
7 sty 21:11
Bogusia: i trzeba zapisac w postaci potegi liczby 3
7 sty 21:14
Bogusia: Rozwiąz nierowność:
(2x - 1)3
------------- - 2x(x-1)2 ≤x (x+0,5) + 0,75
4
a) Przedstaw zbiór rozwiązan nierówności na osi liczbowej
b) podaj najwieksza liczbe całkowitą która nie nalez do zbioru rozwiazan nierówności
7 sty 21:27
Eta:
najpierw piszę licznik( będzie łatwiej!
(32)21 * (34)21/4 : ( ( 33)2)1/6=
=
= 342 : 31 = 341
teraz mianownik
5 * 37/2 - 2 *31 *35/2 = 5 * 37/2 - 2 * 37/2=
37/2 ( 5 - 2) = 37/2 *31= 39/2
teraz
341 : 34,5 = 336,5
jak dobrze napisałas to taki wynik!
ale sprawdzaj!
7 sty 21:27
Bogusia: a mnie wyszło 337
7 sty 21:32
Bogusia: na górze tez masz 341
7 sty 21:33
Bogusia: cos mianownik zle
7 sty 21:36
Bogusia: -2 *36/2 anie -2*37/2
7 sty 21:38
Eta:
Bogusia ! sorrry! ale tak jak napisałas tak rozwiazałam

Dobranoc!
Inni czekaja z trudniejszymi zadaniami! OK?( bez urazy
7 sty 21:39
Eta:
mnie uczono Bogusia ,że
1 + 5/2= 2/2 + 5/2= 7/2 a Ciebie moze inaczej?
no to Twój problem!
7 sty 21:42
Bogusia: to zadanie trzeba zapisac w postaci potegi liczby 3
7 sty 21:43
Bogusia: dziekuje za pomoc
7 sty 21:48
Mickej: dodawanie ułamków to też skomplikowana czynność
7 sty 21:49
Eta: A jak Ci zapisałam? nie widzisz,że w tej postaci?
7 sty 21:49
Bogusia:
Rozwiąz nierowność:
(2x - 1)3
------------- - 2x(x-1)2 ≤x (x+0,5) + 0,75
4
a) Przedstaw zbiór rozwiązan nierówności na osi liczbowej
b) podaj najwieksza liczbe całkowitą która nie nalez do zbioru rozwiazan nierówności
7 sty 21:51
Basia:
921/2 * (1/81)-5,25 : 6√272
------------------------------------------------ =
5 * 37/2 - 6 * 35/2
popatrz dobrze i napisz czy tak to ma być
7 sty 21:52
Bogusia: tak ma być
7 sty 21:56
Bogusia: licznik tak samo policzylam ale moze w mianowniku dalam ciala
7 sty 21:58
Eta:
No dałaś ! bo nie umiesz dodawać ułamków!
Zobacz co Ci poprzednio napisałam !
Jak dodaje sie ułamki ok?
7 sty 22:00
Bogusia: bo w mianowniku wyszło mi 34
7 sty 22:01
Bogusia: Rozwiąz nierowność:
(2x - 1)3
------------- - 2x(x-1)2 ≤x (x+0,5) + 0,75
4
a) Przedstaw zbiór rozwiązan nierówności na osi liczbowej
b) podaj najwieksza liczbe całkowitą która nie nalez do zbioru rozwiazan nierówności
mam jeszcze takie zadanie ale moze jutro pomysle
7 sty 22:04
Eta:
No jak!
3
7/2( 5 -2) = 3
7/2*3
1= 3
9/2= 3
4,5
dodaj 7/2 +1= 7/2 + 2/2= 9/2 = 4,5
Nie pisz juz bo już mi sie nie bardzo chce uczyć
Cie dodawania ułamków!
Jak w/g Ciebie to 4 to pisz 4 tyle w temacie
7 sty 22:06
Basia:
no to masz
L= (32)21/2*(3-4)-21/4 : ((33)2)1/6 =
321*321 : 31 = 341
M= 5*37/2 - 2*3*35/2 =5*37/2 - 2*37/2 =
3*37/2 = 39/2
L/M = 341-9/2 = 3(82-9)/2 = 373/2 = 336,5
i koniec inaczej nie będzie
7 sty 22:08
Bogusia: dzieki jestescie fajne i cierpliwe dla takich jak ja tumanek
7 sty 22:16
Eta:
No widzisz Masz potwierdzenie! od nas obu!
bo juz myślałam,że mnie zamęczysz! wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Basia przyszła z "odsieczą"!
Dzięki Basia!
7 sty 22:28
Justysiaa234: 5 do potegi 3
2 do potegi 5
(−3) do potegi 4
(−4) do potegi 3
4 wrz 08:58
IZA: − 3 1/2 + 0,2
−−−−−−−−−−−−−−−− = ?
3 − 1 2/3
14 gru 18:18