Mika: Rozwiąż układy równań metodą przeciwnych współczynników.
b) x + y = 2
x - y = 0
c) x + 2 = 9
-x - 3y = 16
d) -x + y = 5
x + y = 5
e) 2x - 1,1y = 0,7
0,5 x + 1,1y = 4,3
f) x - 2y = 4
-x + 3y = 0
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych przykładów, bo na lekcji jakoś zrozumiałam, a teraz coś
się gubie ...
7 sty 21:27
Eta:
Ale już Ci to pisałam! no ile razy mam pisać !
Inni mają trudniejsze zad. też caekają ( bez urazy Pisałam CI
7 sty 21:32
Mickej: no parzcież ma to masz prawie rozwiązane to polega na tym że po prostu sumujesz to co
masz u góry z tym co masz na dole tylko zawsze starasz sie o to żeby sie coś skróciło
x+y=2
x-y=0
-----------
2x =2
x=1
1+y=2
y=1
kolejne przykłady tak samo
7 sty 21:32
Mika: Wybacz, że Ci zwracam uwagę, ale poprzednie zadanie, które co prawda też dotyczyło układu
równań nazywały się ino "metodą podstawiania", .... a to jest mój dzisiejszy nowy temat
czyli, "metodą przeciwnych współrzędnych". Może zapis podpunktów wygląda tak samo jak w
poprzednich zad. z tego samego rozdziału, ale "troszkę" inaczej się go rozwiązuje,
wiesz...!
7 sty 22:43
Mika: A i dzięki "Mickej"

Wyszło mi tak samo, po prostu chciałam sprawdzić czy dobrze mam
...

Przepraszam za kłopot ...
7 sty 22:46
XsX: Taa dobrze masz ? A jak Ci to człowieku wyszło to "1+y=2" że niby skąd ? Co ?
Bzdura

!
7 sty 22:48