matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nin12:
pilna pomoc potrzebna
! rozwiąż równanie wymierne [x+3/x+2]-[x-3/x-2]=[x
2
/x
2
-4]+1
7 sty 18:45
Kamilek:
DZ= R- {-2,2} [(x+3)(x-2)/(x+2)(x-2)]-[(x-3)(x+2)/(x-2)(x+2)]=[x
2
\(x-2)(x+2)+1] x
2
=1 x=1
7 sty 19:06