matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
longer:
Określ dziedzinę funkcji:(z założeniami) 1. y =(〖5x〗
2
-12)/(〖1/9 x 〗
2
-1) 2. f(x)=2x-1 3. f(x)=x/(2x+1 ) 4. f(x)=(3x-1)/√(x
2
+1) 5. f(x)=(3x+1)/((x+2)(x-3)) 6. f(x)=(x-2)/(x
2
+10x+25) 7.f(x)=√(√( 1/√3) x)-√3
7 sty 19:22