Eta:
Liczymy ze wzoru sinusow
gdzie trzeci kąt β= 180
o - (α+2α)= 180
o - 3α
pamiętamy przy tym,że sin(180
o - 3α)= sin3α
α--- to kat na przeciw boku b 2α --- na przeciw boku c
β --- na przeciw boku a ( tak sobie oznacz!
bo ja w/g takiego oznaczenia liczę OK?
a b a* sin 2α
---- = ------- to b = -------------
sinβ sin2α sin 3α
c a a*sinα
------ = ------- to c = ---------
sinα sin3α sin3α
teraz podstawić do wzoru na pole i obwód
P= (1/2)*a*b*sinα ( taki jest wzór .... 1/2 iloczynu boków
razy sin kata między nimi
a * a*sin2α sin2α + sinα
to P= -------------- Ob= a +b +c = a( 1 + ----------------- )
2* sin3α sin3α
UWAGA! nie można !.. broń Boże dodać sin2α +sinα
bo katów pod funkcją
dodawać nie można 
Można by było jeszcze to przekształcać ale nie ma sensu
jak masz dane α to zawsze można już to policzyć
Tyle! powodzenia w przepisywaniu!