matma: rozwiaz rownania: a) 217 * x -164 *3 =5 * (48*x -3 * 217)
Ali: Bardzo proszę o pomoc z tą nierównością
dorota: oblicz długośc tworzącej stożka l . Promoień podstawy r=4 , pole powierzchni całkowitej stożka 80π
elelka: witam w klasie jest 5 blondynów 6brunetów i 4 łysych. wybieramy delegację czteroosobową. na ile
Ewe: Na okręgu zaznaczono 6 różnych pkt. Ile różnych wielokątów wypukłych o wszystkich wierzchołkach w tych punktach można narysować?
Samba : Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu tego zadania z podobieństwem figur
pop: siemka mam takie zadanie obliczylem pochodna tresc zadania jest taka mam podzielic licznik przez pochodna mianownika
Anka: Trzy liczby a,b,c których suma jest równa (-6) tworzą w podanej kolejności rosnący ciąg arytmetyczny Jeśli dodamy do tych trzech liczb odpowiednio 9,8,15, to otrzymamy ciąg
AnZela: chcę sprawdzić zadanie: (a-b)3 - trzecia potęga różnicy liczb a i b
elem: 4x-2x≤6
matma: poprzedz dana forme zdaniowa zmiennej rzeczywistej x odpowiednim kwantyfikatorem tak,aby otrzymac zdnaie prawdziwe;
Samba : Prostokątna działka na planie w skali 1:2500 ma pole 15,36cm2. Ile arów ma ta działka w rzeczywistości ?
matma: ocen wartosc logiczna podanych zdan i zapisz je uzywajac kwantyfikatorow; a)kazda liczba naturalna jet nieujemna.
Anka: Promień okręgu wpisanego w trójkąt prostokątny jest równy r, a jeden z kątów ostrych ma miarę α Wyznacz pole tego trójkąta
ola: czy podane wyrazenia sa formami zdaniowymi: a) jesli x2>9,to x>3
ola: w kalsie jest 34 uczniow wsrod nich 24 umie jezdzic na rowerze.16 umie plywac 10 umie jezdizc na nartach 3umie plywaci jezdzic na nartach.
ola: w klasie jest 36 uczniow wsrod ktorych 26 zna jezyk ang,23 zna j.francuski i 24 zzna jezyk rosyjski.Czy w kalsie jest uczen ktory zna wszystkie trzy jezyki? prosze o pelnie
kajko: Witam! Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania
ola: na parkingu majacym 35 miejsc stoi 27 niebieskich samochodow 15 opali i wszystkie miejsca sa zajete.Ile niebieskich opali stoi na tym parkingu? prsze o pelne rozwiazanie nie sma
turnie: Czy mógłby ktoś mi rozwiązać zadanie: 2xlog2/3x=4√32/3
AnZela: pole trapezu o podstawach a i b jest równe ab+b2. jaka jest wysokośc tego trapezu.
ola: zapis symbolicznie zbiory opissane w nastepujacy sposob : A-zbior liczby parzystych
Ania: graniastosłup prawidłowy trójkątny ma objętość 37 cm3. Jaką objętość mialby ten graniastosłup po wydłużeniu kazdej krawedzi dwukrotnie
ola: podaj prawo negacji implikacji a nastepnie znajdz zaprzeczenia zdan: a) jesli snieg jest bialy to trawa jest zielona.
kaka:
ola: podaj prawo negacji koniunkcji a nastepnie znajdz zaprzeczenia zdan; a) 2|8 √2≤√3
Ania xD HELP!!: Obwód równoległoboku ma 20cm, a jedna wysokośc stanowi 3\5 drugiej. Oblicz długoś boków tego równoległoboku.
mens: Obwód trapezu równoramiennego jest równy l a jego pole jest równe P . Oblicz długość promienia okręgu wpisanego w ten trapez
Ania xD HELP!!: Boki równoległoboku mają 16cm i 5cm. Wysokośc opuszczona na krótszy bok równoległoboku ma 3,2cm. Oblicz wysokośc opuszczona na dłuższy bok.
johny: w(x)=x7-33x+11 u(x)=(x+1)(x-2)
Anka!: podstawa graniastoslupa jest prostokatem,ktorego pole wynosi 54cm2.oblicz pole powierzchni calkowitej i objetosc tego graniastoslupa, jezeli stosunek dlugosci bokow
ola: uzupelni zapis: x∈A∩B⇔...............
ola: wypisz wszystkie podzbiory zbioru: a) A={a.b}
kik: Miary kątów wielokąta tworza ciąg arytmetyczny którego róznica równa się 4 stopnie. a miara najwiekszego kąta wynosi 172 stopnie . jaka jest liczba bokow wielokąta
elina: POMOCY Potrzebuje obliczyc ekstrema i pkt przegiecia tylko nie wiem czy dobrze policzylam pochodne
Misia: Dwóch robotnikówwykonuje pewną pracę w ciągu 12dni. W ile dni wykona tę pracę każdy z nich samodzielnie jeśli drugi wykonuje tę samą czynność dwukrotnie dłużej.
ola: podaj prawo negacii koniumkcji a nastepnie znajdz zaprzeczenia zdan A) 2|8 √2 ≤√3
mmmaatii: Między liczby 65 i 35 wstaw dziewięć liczb tak aby wraz z danymi liczbami tworzyly ciąg arytmetyczny
Evaa: w graniastoslupie prawidlowym trojkatnym o krawedi a=5cm, przekatna sciany bocznej jest nachylona do plaszczyzny podstawy pod katem α=45stopni.oblicz objetosc, pole powierzchni
studentka: y=ex , y=1-x , x=1
bUE: Oblicz ile boków ma wielokąt wypukły, jeżeli suma w tym wielokącie wynosi: -540o
studentka: f(x,y)=x4+1/3y3-2x2-y2-3y
studentka: f(x)=x2/2+ln(x+1)
kasia: napisz w formie koniunkcji zdan nastepujace zdania: A)kupie salate i pomidory.
Eva: w graniastoslupie prawidlowym czworokatnym o krawedzi podstawy a=6 cm, przekatne przecinaja sie pod katem α=60stopni.oblicz pole powierzchni i objetosc tej
xmen: Jednym z pierwiastków wielomianu W ( x) = x3 − 2 x2 + mx + 18 jest liczba 3 . Wyznacz parametr m oraz pozostałe pierwiastki tego wielomianu.
POMOCY: Kapitał 2000 zł złożono w banku na x miesięcy na 10%. Czy odsetki y są funkcją czasu x ? Za pomocą jakiego wzoru funkcja ta jest określona? Określ kilka wartości x i oblicz y.
....: Oblicz Pc i V graniastosłupa prawidłowego trójkątnego. którego wszystkie krawędzie są równe 10 cm.
W: podam zadnie tekstowe obliczcie mi plis RODZICE KASI KUPILI WYMARZONĄ LALKE DLA KASI.PUDEŁKO KTÓRE ZAPAKOWANY BYŁ PREZENT MIAŁO KASZTAŁT PROSTOPADŁOŚCIANU O WYMIARACH
POMOCY: Pole y prostokąta o długości 6 i szerokości x jest funkcją x. Napisz wzór tej funkcji i określ jej dziedzinę.
POMOCY: Suma y liczb x i 4 jest funkcją liczby x. Zapisz wzór tej funkcji i określ jej dziedzinę. Obierz kilka wartości x i oblicz odpowiadające im wartości y.
xyz: W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych ma długość 10, a przeciwprostokątna ma długość 26. Oblicz wartość wyrazenia W = tgα − 1/sinαcosα gdzie α jest mniejszym
xyz: Z urny, w której są 3 kule białe i n czarnych, wylosowano dwie kule. Prawdopodobieństwo, Ŝe wylosowano dwie kule czarne, jest takie samo jak tego, Ŝe wylosowano kulę białą i
Madzia: Prośba potrzebuje obliczyć granicę lim x→∞ (2lnx / x) z góry dziękuje
POMOCY: Rowerzysta jedzie ze stałą prędkością 20 km/h. a)Napisz wzór wyrażający drogę s rowerzysty w ciągu t godzin.
POMOCY: Napisz wzór funcji określającej związek między objętością y sześcianu a długościa jego krawędzi x. Określ dziedzinę tej funkcji. Obierz kilka wartości x i oblicz y.
Ali : Mam rozwiązane zadanie Proszę o sprawdzenie Jednym z rozwiązań równania
xyz: Rozwiaz nierówność:
cris: hejka. wyznacz najwieksza wartosc funkcji w podanym przedziale f(x)= x2-4x x∈<3;4>
xyz: Dane są liczby x = 4 √3 − 1, y = √3 − 5 . Oblicz wartość wyraŜenia: |y − x| + xy . Wynik
kasia: sredni wiek uczestnikow kolka wynosi 11lat,najstarszy uczestnik ma 17 lat,a sredni wiek pozostalych jest rowny 10 lat.iel uczestnikow jest na kolku?
kas: odleglosc zz miasta A do B samochod osobowy przejechal z predkosci 70 km/h zas z powrotem trase te pokonal z predkoscia 50km/h.jaka byla srednia predkosc samochodu.Prosze o
kas: srednia placa w zakladzie zatrudniajacym 34 osoby jest rowna 8200 zl.po wyplaceniu pensji nowo przyjetemu pracownikowi srednioa placa dla wszystkich zatrudnionych osob wzrosla o
PN: Jeszcze takie zadanko
Młody: Ix4-1I
PN: Hej
olka: wysokosc w trojkacie prostokatnym poprowadzona na przeciwprostokatna dzieli ja w stosunku 3:1.oblicz dl.odcinkow na jakie wysokosc tego trojkata podzielila przeciwprostokatna
olka: wysokosc trojkata prostokatnego poprowadzona na przeciwprostokatna dzieli ja na odcinki o dl.9 i 4cm.oblicz dlugosc tej wysokosci.
olka: oblicz dlugosc odcinka laczacego srodki ramion trapezu rownoramiennego o obwodzie 38 cm w ktorym dlugosc ramienia wynosi 8,5 cm.prosilabym od wypisanie co sie pokoleji robi.Z
Patryk: Oblicz z definicji pochodną funkcji y=sinx w punkcie Xo=π/4
cris: mam pytanko czyjak zamieniam w funkcji kwadratowej z postaci ilooczynowej na kanoniczna to najpierw muszę to zamienic na postac ogolna? z gory dzieki
kasja: hejka...ciekawa jestem czy potraficie to rozwiązać Czy równanie 2-x2=log(x+10) ma rozwiązanie? Określ również dziedzinę równania.
ola: sprawdz czy ponizsze rownosci sa tozsamosciami:
ola: wykaz ze liczba: a) 6*53+54+55 jest podzielna przez 10
Marcin: W pudełku jest n płyt CD w tym 7 z grami komputerowymi. Dla jakiej najmniejszej liczby n pr. przypadkowego wybrania dwóch płyt z grami jest mnejsze od 1/5?
Ewe: Środek okręgu przechodzącego przez A=(3,0) i B=(-1,2) należy do prostej x-y+2=0.
EwA: Diagramy przedstawiają rozkład zysków, które przyniosła sprzedaż odzieży damskiej i męskiej uszytej przez zakład krawiecki Antonina w ciągu roku. Na spodniach firma ta
KASIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: odnosnie zad z asymptotami..... 3x-5/1-x2 wiem ze nie konieczne jest wyznaczenie 1 i -1 w +∞ i -∞ ale jakby to wygladało bo
ola: log z 0,03 log z 0,25 Pomocy
Ali : Oblicz dziedzinę funki
Anka: oblicz nierówność wykładniczą: