kwantyfikatory
matma: poprzedz dana forme zdaniowa zmiennej rzeczywistej x odpowiednim kwantyfikatorem tak,aby
otrzymac zdnaie prawdziwe;
a) .........(x+1)2= x2+1
b)..........√x2
c)........... x2 +4 <0
d)........ |X| =x
e)........... X2<x
f) ............. x2 >0
g) ........... (x+1)(x+3)=x2+4x+3
h)........... x|16
i)............... (2x-1)2 = 4x2 -4x+1
j)............. |x| ≤0
29 sty 21:02
ola: a) istnieje
b)

c)nieprawda ze intnieje
d) istnieje
e)istnieje
f) istnieje
g)dla każdego
h)

i)dla każdego
j) istnieje
29 sty 21:14