dzialania
ola: wykaz ze liczba:
a) 6*53+54+55 jest podzielna przez 10
b) 2*35+36+37+38 jest nieparzysta
C) 5*37+2*36+3*35 jest parzysta
d) 620 * 3 *619-4*618 jest wielokrotnoscia liczby 5
29 sty 12:06
Basia:
Olu po prostu trzeba to policzyć
a) to nieprawda 6*53+54+55 = 318+ 109 = 427
b) 2*35 = 70 czyli masz sumę 3 liczb parzystych i jednej nieparzystej czyli ta suma jest
nieparzysta, ale równie dobrze możesz to policzyć
70 +36+37+38 = 181
i tak dalej
30 sty 00:09
Marzena:
20 lut 17:42
Marzena: prosze o matematyke to co dzis podałam
20 lut 17:43