Funkcja
POMOCY: Suma y liczb x i 4 jest funkcją liczby x. Zapisz wzór tej funkcji i określ jej dziedzinę.
Obierz kilka wartości x i oblicz odpowiadające im wartości y.
29 sty 16:30
Miki:
y= x+4 D=R bo to funkcja liniowa
np; x= 2 to y= 2+4 =6
podobnie oblicz y dla dowolnie wybranych x
29 sty 16:34
POMOCY: co to jest ta funkcja liniowa ?

i o co chodzi "jest funkcją liczby x" jak mam określać
dziedzinę ?
29 sty 16:37
Miki:
Poczytaj sobie tutaj na stronie o funkcji liniowej!
Wszystko będzie wtedy jasne!
Polecam, będziesz to już napewno wiedzieć !
29 sty 16:42
POMOCY: i tak nie rozumiem. nie ma tam odpowiedzi na moje pytania

.
29 sty 17:11