mimi09: Prosze o pomoc mam za zadanie wyznaczyc dziedzine naturalna funkcji a nie wiem jak to zrobic prosze o wskazówki
jaooo14: Zbadaj monotonicznośc i wyznacz ekstrema lokalne :
moniczka:>: i podobne jak z an=1/4 * 2n-1 dojsc do an=2n-3
moniczka:>: i podobne jak z an=1/4 * 2(n-1) dojsc do an=2(n-3)
moniczka:>: ej jak ztad 1/27 * 9(n-1) dojsc do tego
Hubert pochodna - z gory dzieki :): [(x2-1)2]'
mirejka: mam taki problem log(x-1)/log(2x+3)=log100
aldona: czy mógł by mi ktoś to wyjaśnić?
Meg: Umie to ktoś rozwiązać? Błagam, pilnie mi potrzebne
Gosia: Oblicz długość promienia R kuli opisanej na graniastosłupie prostym o wysokości H=24 i podstawie, która jest trójkątem prostokątnym o przyprostokątnych a=6 i b=8
Max: zad1. Podstawą graniastosłupa jest sześciokąt foremny. Krawędź boczna długości 4cm jest
Aga 2: Kappa-Pięknie dziękuję za pomoc
Anka: W trójkącie ABC prowadzimy środkową CD. Udowodnij, że jeśli BC>AC to środkowa CD tworzy większy kąt z bokiem AC niż z bokiem BC.
Mars: Mam takie durne zadanko z majcy (na jutro) proszę o pomoc Oblicz x:
dureń: Taki problem : oblicz sumę pierwiastkow równania należącego do przedziału <0;6π> rownanie to : sin x = - 1\2 prosilbym o wytlumaczenie
Arsen258: 14log o podstawie 7 z 3
Hubert: lim x→-∞ x/x2-1
Ziuta: proszę o pomoc! mam tu pierwiastki Dany jest trójkąt o polu 200, Jaka jest długość podstawy, jeżeli wysokość opuszczona na
Ev: Byłabym wdzieczna za wytlumaczenie mi jak to obliczyc: Podaj cyfrę jedności liczby 3750.
Anita: Pomocy - jak byscie obliczyli to zadaanie a raczej tę część : 1. sprawdzenie monotoniczności
Razorian :): Witam mam kilka zadanek do rozwiązania, za które nie mam pojęcia jak się zabrać. Będę ogromnie wdzięczny za pomoc
mateusz prosze pomocy:
mateusz: w graniastosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź boczna ma6cm, a przekątna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 30 stopni.Oblicz objętość i pole powierzchni
moniczka:>: Ciąg an dany jest wzorem an= {(-1)n dla n parzystych
PoMoCy-PILNE!!: Wyznacz ekstrema: f(x,y)=2x2+(y-1)2
mateusz:
zizou: Dla jakich wartosci parametru a pierwiastki x1,x2,x3 rownania xdo3-9xkwadrat-ax-15=0 spelniaja warunki :x2=x1+2 i x3=x1+4?ZNajdz wszystkie pierwiastki tego rownania.
melka: prosze o pomoc bo nie mam pojęcia jak narysowac ten wykres od czego wogóle zacząc y=(x-3)2 - 1
Magda: Dany jest wykres funkcji kwadratowej f(x)=ax2+bx+c , a≠0 Do wykresu należy punkt P(-8,25/4) i f(0)=11/12
Arsen258: Witam. Mam problem z zadaniem które nauczycielka próbowała rozwiązać na tablicy ale niezbyt jej to wychodziło. Powiedziała, żebyśmy dali sobie z tym spokój ale jestem
kobra: help x4-4x3-19x2+28+60≤0
ewel: 7x-2x2≤ /5x/+4
ktosiek: Dzięki Kappa
ktosiek: 1/(1+x2)100 Poprosze o pomoc. Zgubiłam się już w tym wszystkim
elektra: Prosze wytłumaczcie mi jak mam rozwiązać to zadanie: Trójkąt równoramienny o podstawie długości 4 wpisany jest w okrąg o promieniu długości 3. Oblicz pole tego trójkąta.
Siwy: Prosta prostopadła do wysokości CD rozcina trójkąt ABC na dwie figury o równych polach (trójkąt i trapez). Oblicz długość wspólnego boku tych figur, jeżeli wysokość CD wynosi
ktosiek: Obliczyć pochodne funkcji: y=ex/x , y=x lnx
kaja: oblicz pierwiastki z 4x3-2x
Mickej: Ile trzeba wziasc solanki dziesięcioprocentowej a ile solanki czteroprocentowej aby otrzymać 15kg solanki sześcioprocentowej? w głowie sobie to policzę tylko że nie wiem
Ania: Wyznacz zbiory A\B i B\A, jeżeli: A={a: a2+3a ∈(-∞; 4>} i B={a: 3-4a ∈<7; 19)}. Proszę tylko o pomoc w tym jak się zabrać do tego zadania
Agi: Dany jest wykres funkcji kwadratowej f(x)=ax2+bx+c , gdzie a≠0 miejsca zerowe to -3 i 2 , ramiona do dołu
michał: 1. Znajdź ciąg arytmetyczny, gdy a15=16, a20=21. Oblicz sumę stu początkowych wyrazów tego ciągu.
snopka: Moglby ktos sprawdzić czy pochodna jest dobrze obliczona? x-1
Olcia: koła o kwadrat maja równe pola. ktora figura ma wiekszy obwód i o ile..
mariolka: jak sprawdzić taką tożsamość? ctgα + sinα/1 + cosα = 1/ sinα
justyna: ∫ ex/e2x+1 dx
Aga 2: Bogdan proszę pomóż-spójż do AGA2
Kappa: do Basi! zobacz do"Aga 2" ...bo nie jestem pewna
karmnik: Czy mógłby ktoś mi napisać co to jest SIGNUM oraz kiedy trzeba je stosować? To jest chyba cos związanego z wyciąganiem liczby z pierwsiatka, tak? Będę wdzięczny za wyjaśnienia
Andrew: w równoległoboku abcd punkty e i f są środkami boków ab i ad . Wykaż ,że proste ce i cf dzielą przekątną bd na trzy równe części
justyna: czy może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób obliczyć pochodną z e2x
Ania: Masz pomysł jek to rozwiązać?
Misia: Wykaż, że liczba pastaci: 65-123-242
Aga 2: Aga 2: pomóżcie proszę nie mogę sobie poradzić: mam udowodnić,że jeżeli x,y,z są liczbami
Aga: Czy ktos może to sprawdzić układ równań : 2x-y=3
Olka: prosze sprawdźcie moje rozwiazniae zadania poniżej o funkcjach trygonometrycznych
Julka: Pomocy Czy ktos to potrafi roziwązać Znajdź postac iloczynowa i kanoniczną funkcji y=2x2-4x
Iza: Prosze pomózcie pilne a nie wiem jak sie do tego zabrac Znajdź wartość wszystkich funkcji trygonometrycznych kąta skierowanego dodatnio, na
a: jak rozłożyć wielomian x4+1 na czynniki
Olka: 1, Znajdź wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych wiedząc, że sin α=5/8 oraz kąt α jest kątem drugiej ćwiartki.
...: w trójkącie równoramiennym podstawa ma długośc 8 cm, a kąt ostry przy podstawie ma miarę 30stopni. Oblicz pole i obwód tego trójkąta
Gośka: Pomózcie bo nie rozumiem Znajdź długość wektora 4[2,3]+[-2,0]
Ola: Rozwiąż równania i nierówności z wartością bezwzględną:
Asia.: Oblicz masę atomu wapnia wyrażoną w gramach ,znając jego masę atomową (odczytaj z układu okresowego pierwiastków).
natalka: Pole powierzchni całkowitej prawidłowego ostrosłupa trójkkątnego równa się 144 √3 a pole jego powierzchni bocznej 96 √3 . Oblicz objętość tego ostrosłupa.
gruba: Ośmiokąt ma bok o wym.41 cm. Oblicz odległość między równoległymi bokami?