moniczka:>: Ciąg an dany jest wzorem
an= {(-1)n dla n parzystych
{2n-5 dla n neiparzystych
oblicz sume 28 pocztakowych wyrazow ciagu an
20 sty 19:10
moniczka:>: sry (-1)n
20 sty 19:16
zzk: (-1)n dla n parzystych? czyli:
an = 1 dla n parzystych
an = 2n-5 dla n nieparzystych
20 sty 19:21
moniczka:>: noi co dalej?:((
20 sty 19:22
Kappa: Moniczka ja już Ci to wczoraj póxna noca rozwiazałam

zobacz w poprzednim poście! identyczne rozwiazywałam!
"Szukajcie, a znajdziecie" ...
20 sty 19:47
zzk: hmm? https://matematykaszkolna.pl/forum/7068.html
20 sty 19:52
Kappa:
A mogę wiedzieć ?... jak Wy to odnajdujecie?

.... bo ja nie potrafię

i bardzo mnie "nurtuje"
brak tej wiedzy
20 sty 19:56
Kappa: Bogdan! możesz mi to objaśnić ? " zzk"
20 sty 19:57