Ziuta: proszę o pomoc

!

mam tu pierwiastki

Dany jest trójkąt o polu 200, Jaka jest długość podstawy, jeżeli wysokość opuszczona na
tę podstawę ma długość 10
√2
20 sty 20:17
zzk:
Pole trojkata: a*h/2
U Ciebie: 200 = a*10√2/2
Wyliczamy a:
a*10√2 = 200*2
a = 400/(10√2)
a = 40/√2
a = 40√2/2
a = 20√2
20 sty 20:23
Ziuta: Dzięki wielkie

dosyć proste to było ale w życiu bym na to nie wpadła
20 sty 20:31
maX: W życiu Ziuta to uważaj abyś nie "wpadła"

20 sty 20:33
Ziuta: dzięX za radę

postaram się uważać

20 sty 20:41
maX:
20 sty 20:42
zzk: Co jest złego we "wpadaniu"?
20 sty 20:44
Ziuta: ja właśnie nie wiem nawet fajna taka niespodzianeczka...

a co maX zdażyło ci się?

20 sty 20:46
maX: Nie!... jeszcze narazie sie udaje

Coś pomyślę! Trzeba ratować niż demograficzny!
Pozdrówka! Trzym się!
20 sty 20:50
Ziuta: wzajemnie
20 sty 20:52