ktosiek: Obliczyć pochodne funkcji: y=ex/x , y=x lnx
20 sty 17:46
%3Cpre%3E%3Cb%3Ektosiek%3A%3C%2Fb%3E%20A%20jeszcze%20co%C5%9B%20ciekawego%20znalaz%C5%82am%201%2F(1%2Bx%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E)%20%3Csup%3E100%3C%2Fsup%3E%0AProsze%20o%20pomocnie%20wiem%20od%20czego%20zacz%C4%85%C4%87%0A%3C%2Fpre%3E
20 sty 17:56
%253Cpre%253E%253Cb%253Ektosiek%253A%253C%252Fb%253E%2520A%2520jeszcze%2520co%25C5%259B%2520ciekawego%2520znalaz%25C5%2582am%25201%252F(1%252Bx%253Csup%253E2%253C%252Fsup%253E)%2520%253Csup%253E100%253C%252Fsup%253E%250AProsze%2520o%2520pomocnie%2520wiem%2520od%2520czego%2520zacz%25C4%2585%25C4%2587%250A%253C%252Fpre%253E
20 sty 17:56
Kappa:
D; x≠0
1/
y'= ( ex *x - ex *1)/x2 = ex( x - 1)/x2 D = D'
2/ D; x>0
y' = 1*lnx + x *1/x = lnx +1 D= D'
20 sty 18:09
ktosiek: dzięki jesteś wielka
20 sty 18:14
Kappa: Hmmm

czy ja wiem?..... chyba że w przenośni
20 sty 18:16
ktosiek: ja nie wiedziałam jak mam zacząć a ty tak szybko to zrobiłaś. Także jestes wielka
20 sty 18:21