Ania: Masz pomysł jek to rozwiązać?
1. Jakie jest prawdopodobieństwo, że para liczb wylosowana ze zbioru
(1...9) będzie parzysta.
2. Jakie jest odchylenie standardowe dla liczb ....
3. Jakie jest prawdopodobieństwo, że w teście z 5 pytaniami,
przynajmniej 2 będą z błedem. Prawdopodobieństwo zrobienia błędu 25%
4. Dorosła osoba spędza 90 min przed telewizorem. Odchylenie standardowe
wynosi 20 min. Ile osób z 350 tys miasta spędza przed telewizorem mniej
niż godzinę?
5. Oblicz współczynnik korelacji dla a1= a2= b1= b2= c1= c2=
20 sty 15:12
Basia:
1.
coś tu nie gra
para nie może być parzysta
może być para liczb parzystych
i jeśli o to chodzi to:
N = C
92
n = C
42
2.








?
3. schemat Bernouli'ego
błąd - sukces p = 1/4
bez bł. - porażka q= 3/4
(idiotycznie to brzmi można oczywiście zamienić, ale wtedy więcej pisania)
przynajmniej 2 sukcesy ⇔ 2,3,4,5 sukcesów
P(A) = P
52 + P
53 + P
54 + P
55
20 sty 15:28