iga: Proszę o pomoc całki: a ∫cos(5x-4)dx
iga: Proszę bardzo o pomoc w obliczaniu całek przez podstawianie a ∫cos2x / cos2xsin2x dx
AsiA: zbadać monotonicznosć ciągu an=3n
Ja0014: Czy może ktoś mi pomoc z tymi zdaniami Mam problem ponieważ na zajęciach jeszcze cos było dlamnie logiczne ,a teraz jak mam te zadnia do rozwiązania ,to niestety nic mi nie
tomek: witam proste zadanie które nie wiem jak obliczyć a z tego będę miał jutro sprawdzian proszę o pomoc
komandi: oblicz granicę:
Jacek: Z pewnej grupy osób, w której jest dwa razy więcej mężczyzn niż kobiet wybrano 2 osobową delegacje. prawdopodobieństwo ze w delegacji znajdzie się kobieta i mężczyzna jest równe
PoMoCy: 1) f(x)=√x4-9x2+1/log2(x-3) 2) f(x)=log(x3-16x)/2x-5-1
Roman: Wyznacz wszystkie liczby całkowite, spełniające równanie:
Ola: przepraszam was bardzo, co oznacza symbol "#" np. x-1#O
ania9721: Dziękuje wszystkim za pomoc i poświęcony mi czas zdałam egzamin
enter: anmario, proszę spójrz na moje zadanie (enter) gdzie podałeś wskazówkę, potrzebuję kolejnej
Kasia : Mam takie zadanko i nie wiem jak je zrobić Pomożecie ? :
Agnieszka;) pomocy<pilne>: Pewna firma chce sprzedawać kukurydze w puszkach w kasztalcie walca. Na wykonanie kazdej puszki producent zamierza przeznaczyc 36 (pi) cm2 blachy. Jakie wymiary powinna miiec
Michał: Pomoc pilnie POTRZEBNA! Narysuj dowolny kwadrat i korzystając z twierdzenia Pitagorasa, zbuduj kwadrat o polu
Patryq: Zna ktoś jakąś dobrą stronkę z której dowiem sie jak się rysuje wykresy funkcji, tak krok po kroku? Narobiłem sobie zaległości i teraz się to mśći Dzieki z góry za odpowiedź.
Mickej: Dane jest równanie:
Estera: Przekątne rombu mają długość 12 cm i 20 cm. Wyznacz kąty rombu.
marko: zad1) oblicz wartość wyrażenia
enter: 4,55* rozwiąż nierówności: a) 1 3
mietek: zad 1) narysuj wykres funkcij y= sin α, y= tg α , y= ctg α ,
krotko: Pewien kod sklada sie z osmiu znakow (jedynek lub dwójek). Jakie jest prawdopodobienstwo, ze w kodzie tym wystepuja:
Kamil0s: Witam, rozwiązałem dwa podpunkty lecz z 3 mam problem a mianowicie: Klasa liczy 18 osób w tym 10 dziewcząt. Na ile sposobów można wybrać 4 osobową delegację
Agnieszka;) pomocy<pilne>prosze bardzo......;(: a to zadanie jakos mi nie idzie analogicznie do poprzedniego mojego Wykaż, że jeżeli miary trzech kolejnych kątów czworokąta wpisanego w okrąg tworzą ciąg arytmetyczny to
Kasia : hey jestem tutaj pierwszy raz i mam malutki problem z tymi trzema zadankami a jutro mam spr:(
ela: zad 1) oblicz a) (a2)5: (a3)2
piter : zad1) wykonaj działania a) 3(X)-4(1-2X)
k0nrad: Z liczb należących do zbioru {1,2,...,n} tworzymy wszystkie trójwyrazowe ciągi. Oblicz prawdopodobieństw, że wybrany losowo jeden taki ciąg będzie monotoniczny.
Aron xD: elo elo mam takie durnowate zadanko... Pomożecie Zad 1 Sprawdź, czy podane wielkości mogą być długościami boków trójkąta prostokątnego.
Michał: cześć Jestem pierwszy raz na tej stronce i chciałem zapytać czy ktoś z Was pomoże mi zrobić zadanie z matematyki
ewelina BLAGA POMOZCIE TO NA JUTRO!!!!!!!!!!!: Wyznacz wzor na n-ty wyraz iagu, ktorego suma n poczatkowych wyracow wyraza sie wzorem: a) Sn= 3n2-n
Zrozpaczony SIMRowiec ;): Witam. Mam mały problem z tymi całkami. Mógłby ktoś je rozwiązać lub chociaż podsunąć pomysł? Dziękować
Paweł: Mam zadanie, którego nie wiem jak roziązać: Na kole opisano trójkąt prostokątny. Stosunek pola trójkąta do pola koła jest równy: (3+2√3)/π . Wyznacz miary kątów w tym
Mickej: nie chce się mi szukać nigdzie a wiem ze zaraz ktoś tu napisze mam takie pytanko bo mnie coś irytuje mianowicie w zadaniach gdzie jest funkcja kwadratowa czasem jest
Górek: Witam wszystkich , Proszę o rozwiązanie z góry dziękuję
kreskaa: prosze o pomoc. wiem ze to takie proste ale sie pogubilam.
marta: ktoś zna sie moze na logarytmach> potrzebuje wiedziec jak sie rozwiązuje nierowność z logarytmem naturalnym lnx≥-1
Agnieszka;) pomocy<pilne>: Wykaż że jeżeli miary kolejnych kątów czworokąta wpisanego w okrąg tworzą ciąg artmetyczny to czworokąt ten jest prostokątem.
Agnieszka;) pomocy: Wykaż że jeżeli miary kolejnych kątów czworokąta wpisanego w okrąg tworzą ciąg artmetyczny to czworokąt ten jest prostokątem.
Mietek: jesli ktos znajdzie chwilke czasu to prosilbym o pomoc albo moze nakierowanie w nastepującym zadaniu
madzia: Rozwiąż równania i nierówności D) 16x2-25x=0
Magda: PROSZĘ O POMOC! BŁAGAM Zad.43 (5 pkt.)
prosze mi pomoc <prosi> : pomozcie mi to jest juz na jutro a ja nie wiem jak to zrobic pliss
prosze mi pomoc <prosi> : Oblicz V i Pp calkawitej graniastoslupa parwidlowego czworokatnego o przekontnej dlugosci 7 cm i wysokosci rownej 2pierwsiastkow z 6
proszę o pomoc ;(: Potrzebuję na zaraz jutro egzamin nie moge sobie z tym poradzic
proszę o pomoc ;(: Zbadaj monotoniczność ciągu an=5-3n w mianowniku n+1
proszę o pomoc ;(: Wyznacz ciąg geometryczny w którym a2=0.5 i a5=-2 Kto wyliczy mi całe zadanie?
Martyna=): Suma miar dwóch przecwległych ,różnych kątów ostrych deltoidu jest równa 130(stopni).oblicz miary pozostałych jego kątów.prosze o pomoc .do dziś.
proszę o pomoc ;(: Wyznacz ciąg arytmetyczny a3=-2 i a10=12. Czy ktoś wyliczy mi całe zadanie?
kazio: 16sin2πx=16x2-8x+17
Andziulka: może mi ktos pomóc PROSZĘ! [23 *(2-2)4 :2-5] : 2* 2-3: 22
a: blagam log √128 + log 321/3
renata: 3 3 (x+2) + (x-1)
Magda: Błagam o pomoc Zad.43 (9 pkt.)
renata: 2 2 a - 6a + 9 - 16b
renata: 2 x - 64
asiaOblicz : Oblicz długości boków deltoidu,jeżeli jego obwód jest równy 40cm,zaś jeden z boków jest trzy razy
immo: Oblicz sin 3150
renata: √3-2√7 ---------
asia: W deltoidzie o obwodzie 48cm jeden z boków ma długośc 16cm .Oblicz długośći pozostałych boków .Prosze o pomoc w zadaniu.musze mniec je do dziś .prosze was.
immo: Wyznacz ciag arytmetyczny wiedzac ze a3 =5 , a7=17
marian: Zestaw zadań z prawdopodobieństwa. Jak ktoś wie jak je zrobić to proszę o kontakt tmmariano@op.pl (sowicie wynagrodzę)
Kacper:
Lilluś: Bardzo prosze niech mi to ktos wytlumaczy :Motorowka plynela z pradem rzeki od przystani A do przystani B przez 40 min, a wracala 56 min. Oblicz predkosc motorowki i predkosc
Pat: Jak przekształcić postać iloczynową funkcji kw. do postaci kanonicznej
Koowal385: Sprawdz czy sa to tautologie
madzia: zapisz w postaci kanonicznej i iloczynowej a) y=x2+6x-10
Martini: Jacek poszedł pieszo do Pawła, który mieszka w odległości 600 metrów. Pokonał te drogę ze średnią szybkością 3 km / h . O której godzinie musiał wyjść z domu aby był u kolegi na
Ania: Trójkąt prostokątny ma przyprostokątne długości 9 cm i 12 cm . Na trójkącie opisano i w trójkąt wpisano okrąg. Oblicz sumę długości średnic tych okręgów.
J.W.: Proszę o pomooc.!
Koowal385: Dla jakich argumentow wartosci fynkcji f(x)=x2-2x+4 sa wieksze od 8?
kaśka: Proszę o pomoc w zadaniu z fizyki pliisss Z wysokości h=100m spada kula o masie m=4kg.Z jaką prędkością uderzy w ziemię ,jeżeli
Czesiek: Jakie wielokąty mają mniej przekątnych niż boków?
Grzegorz: 22+x-22-x<15
Grzegorz: 2*16x-15=24x+42x-2
mariusz: Proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższego zadania , jest mi potrzebne na jutro , z góry dziękuje : Okno jest figurą złożoną z prostokąta i trójkąta równobocznego . Otwór otworu
Basia: Anmario zajrzyj do asdf z moim dopiskiem
Basia: Eta! Anmario! Jeśli jeszcze jesteście zajrzyjcie do postu "aniaa". Czy to da się jakoś prościej policzyć ?