matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
renata:
√3-2√7 --------- √3+√7
5 sty 18:21
renata:
√3-2√7 / √3+√7
5 sty 18:23
Eta:
(
√
3
-2
√
7
)(
√
3
-
√
7
) 3 - 3
√
21
+2*7 ---------------------------------= -------------------- = ( 17 -3
√
21
) / (-4) = (
√
3
+
√
7
)(
√
3
-
√
7
) 3 - 7 = (3
√
21
-17) / 4
5 sty 18:28