marko: zad1) oblicz wartość wyrażenia
1/2 sin30o-1/4 cos60o+3 tg 45o
--------------------------------------------
5 ctg45o
zad2)uzupełnij brakujący wykładnik potęg
1350000000=1,35*10x
0,0000489474=4,89474* 10x
5 sty 21:18
Estera: Nie wiem czy o to chodzi ale zamiast sin30o wpisz jego wartość czyli 1/2 i tak z
pozostałymi funkcjami trygonometrycznymi. To na pewno Ci ułatwi rozwiązanie...
5 sty 21:28
danaole: zad 2
x=10 bo jest osiem zer i należy dołożyć dwa na przesuniecie przecinka
w drugim analogicznie, przecinek przesunieto o pieć miejsc wiec x=5
5 sty 21:57