immo: Oblicz sin 3150
5 sty 18:22
Eta:
sin 315o= sin(360o - 45o) = - sin 45o = - √2 /2
5 sty 18:37
Mickej: Dj Eta sie chyba nudzi bo tylko na forum siedzi

pozdro
5 sty 18:41
Eta:
Dj Mickej! Dopiero co tu wpadłam!
dawaj zad. ze stereometrii na badanie ekstremum!

pozdro
5 sty 18:44
immo: dziękować
5 sty 18:45
Eta:
Jakbyś Dj miał "naście " lat to też byś sie nudził
5 sty 18:46
immo: ok pyt z seri dlaczego jest minus sin(360o - 45o) i kiedy będzie plus
o co mi chodzi po czym poznać kiedy użyć -- a kiedy +
5 sty 18:54
Eta:
minus , bo kąt 315o ( ramie końcowe w iV ćw. a tam sin ujemny!
5 sty 19:08