mietek: zad 1) narysuj wykres funkcij y= sin α, y= tg α , y= ctg α ,
zad2) oblicz
a) cos α , tg α , wiedząc że sin α=1/4
b) sin α ,tg α wiedząc że cos α=1/4
5 sty 21:04
Mietek: nie podszywaj sie pod moj nick

5 sty 21:06
mietek: sorki ale twojego nie widziałem jak pisałem to zadanie
5 sty 21:09
Mietek: spoko to mamy tak:
a) z narysowaniem wykresu funkcji to musisz sobie sam poradzic bo tutaj nie mam jak tego
zrobic

.
b) sinα =1/4 z 1 trygonometrycznej liczymy sin
2 α + cos
2 α =1 czyli
1/16 + cos
2 α =1 a wiec cos
2 α = 15/16 czyli cosα =
√15 /4 lub cosα = -
√15/4 (bo
nie wiadomo w ktorej cwiartce jest dany kąt
tgα = sinα / cosα a z tym mysle ze sobie juz poradzisz..
5 sty 21:25
pomocy : Naszkicuj wykres funkcji (f) i podaj jej okres podstawowy f(x)=cos 4x



?
5 mar 18:08