matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Grzegorz:
2*16
x
-15=2
4x
+4
2x-2
5 sty 09:27
nalepek:
rozbijasz: 2*2
4
x
-15=2
4
x
+ 2
4
x
:2
4
t=2
4
x
2t-15=t+
1
/
1
6
t
1
5
/
1
6
t =15 / *
1
6
/
1
5
t=16 16=2
4
x
2
4
=2
4
x x=1
5 sty 16:46
Grzegorz:
dzięki, teraz to zupełnie inaczej wygląda
5 sty 17:48