matematykaszkolna.pl
prosze mi pomoc <prosi> : Oblicz V i Pp calkawitej graniastoslupa parwidlowego czworokatnego o przekontnej dlugosci 7 cm i wysokosci rownej 2pierwsiastkow z 6
5 sty 19:32
prosze mi pomoc <prosi> : pomozcie mi bo mi potrzeba to na jutro pliss
5 sty 19:34
karmnik: A próbowałaś zrobić to samaemotikonka
5 sty 19:37
prosze mi pomoc <prosi> : tak
5 sty 19:38
prosze mi pomoc <prosi> : ale nie chce mi wyjsc emotikonka
5 sty 19:38
Eta: Za moment! bo naraz wszystkim nie da się pomóc!emotikonka pomogę Ci na 100% ok?
5 sty 19:43
prosze mi pomoc <prosi> : ok
5 sty 19:46
Eta: Napisz która to przekatna ? główna ? czy podstawy? to wazne!
5 sty 19:48
prosze mi pomoc <prosi> : podstawy
5 sty 19:51
Eta: Pewnie główna! z trójkata prostokatnego h ---- przyprost. d= 7 ---- przeciwprost. dp = a2 ---- przekatna kwadratu z tw. Pitagorasa mamy d2 = h2 +(dp)2 to dp2 = 49 - (26)2 dp2= 49 - 4*6 = 49 - 24 = 25 dp= 5 to a2= dp --- znasz ten wzór na przekatną kwadratu! to a2= 5 to a = 5/ 2 = 52 / 2 teraz wstaw te dane do wzoru na V i Pc V= a2 *h Pc= 2a2 +4a*h chyba juz dasz rade ? napisz co Ci wyszło ? sprawdzę ok?
5 sty 19:59
Eta: No widziszemotikonka tyle sie naliczyłam i na darmo! Kiedy nauczycie sie porzadnie podawać treść zad? Wrrrrrrrrrrrr emotikonka trzeba od nowa!emotikonka
5 sty 20:00
prosze mi pomoc <prosi> : a ile sie a rownaemotikonka
5 sty 20:05
prosze mi pomoc <prosi> : soryyy emotikonka
5 sty 20:06
prosze mi pomoc <prosi> : Oblicz V i Pp calkawitej graniastoslupa parwidlowego czworokatnego o przekontnej dlugosci 7 cm i wysokosci rownej 2√6 cm... takie to zadanie emotikonka
5 sty 20:08
Eta: Czy w zad. napisane przekatnej graniastosłupa? to rozwiazanie ,które Ci podałam jest ok! a jeżeli napisane przekatna podstawy = 7 to trzeba liczyc od nowa! Wybacz Kochanie! ale nie jestem "duchem" i skąd mam to wiedzieć? Napisz dokładnie! ok? bo to zmienia rozwiazanie!
5 sty 20:16
prosze mi pomoc <prosi> : to jest tak jak Ci napisalam Oblicz V i Pp calkawitej graniastoslupa parwidlowego czworokatnego o przekontnej dlugosci 7 cm i wysokosci rownej 2√6 cm.... i nie pisze czy podstawy czy graniastoslupa ta przekontna emotikonka
5 sty 20:20
Eta: Więc powiesz pani(u) ,że wzięłas pod uwage przekatną główna prostopadł. czyli zad. masz przeze mnie dobrze rozwiazane! Ok? przepisuj i tyle !
5 sty 20:25
prosze mi pomoc <prosi> : ok dzieki emotikonkaemotikonka
5 sty 20:25