Eta: Basia! lukniju "kaczora"
dziuba: zad1) wyłącz wspólny czynnik przed nawias a) 3x-6
Wydi: (√2-{3}-√2-{3})2
radek: zad1) oblicz średnia geometryczna liczb 3,6,12
KAMA: pomocy ! jak rozlożyć taki wielomian m4+4m3-32m≥0
mateo: 2-1
Tomasz: Określ liczbę różnych pierwiastków wielomianu W(x)=ax3+x2+x w zależności od wartości współczynnika a.
Mickej: Suma długości krawędzi prostopadłościanu o podstawie kwadratowej jest równa l. Wyznacz największa możliwą objętość tego prostopadłościanu.
uhih:
marko: zad1, a) f(x)=x2-3+1 b) f(x)- x2+1 wyznacz dziedzinę funkcji
olkaaaa.: hmmm. ja nie rozumiem logarytmow. w ogole. i czy moglby ktos mi wytlumaczyc o co w tym chodzi, tak na takich prostych przykladach. po chlopsku. : ).
paula: zad1. znajdz liczbę ,której 4%stanowi 12
nalepek: 1. Reszta z dzielenia W(x) przez (x-1) wynosi 2, a z dzielenia przez (x-3) jest równa 5. Podaj wielomian R(x), ktory jest resztą dzielenia W(x) przez (x-1)(x-3)
Anna: Dla jakich wartości współczynników p,q, r wielomian W(x)= X64 + px3 + qx2 + rx + 1 jest równy wielomianowi p(x)+ (x2 + 5x - 1)2
syla: witam mam problem z takim zadaniem:a) 64x10 + x7 b) (x-3)2 - x2 próbowałam na różne sposoby i nie potrafię:(
AniaM: Jednym z rozwiązań równania x2 - 4x +c = 0 jest liczba 2 + √5. a) wyznacz współczynnik c
jedrek : Witam mam pytanie?Ω=[1,1/1,2/1,3/1,4/2,1/2,2/2,3/2,4/3,1/3,2/3,3/3,4/4,1/4,2/4,3/4,4/] prosze o wypisanie liczb naturalnych i calkowitych jak?np;A[ i wypisac liczby
AniaM: Funkcja kwadratowa f(x) = ax2 + 6x - 4 ma jedno miejsce zerowe. Znajdź argument, dla którego funkcja f przyjmuje największą wartość.
kaczor: rozwiąż równanie: 2sin2x+ctgx=4cosx dla x∈<0,2π>. Za zbioru rozwiązań tego równania losujemy bez zwracania 2 liczby. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, żę co najmniej
xxx: Niech n oznacza liczbę naturalną. Wykaż, że liczba n3 - n jest podzielna przez 6.
asia: Oblicz pole deltidu o przekątnych 2,7dm i 12,4dm.Zaokrąglij pole do 0,1dm(kwadratowych) proszę o pomoc do dzis...
Eta: Do p. Jakuba! proszę zobaczyć jak sobie radzimy z grafiką Pozdrawiamy!
Pikk.: Struś Pędziwiatr wbiegł do tunelu o długości 200metrów i u wylotu tunelu spostrzegł, że z przeciwka nadjeżdża pociąg. Zawrócił i z prędkością dwa razy większą niż poprzednio
asia: Oblicz pole trapezu wiedząc ,że krótsza postawa wynosi 18cm,,dłuższa stanowi 250% krótszej
Skrabel: y=1+|cos x |
Andzelika: Co to znaczy ; Trapez równoramienny KLMN przesuwany równolegle o wektor NM
asia: Trapezie równoramiennym trzy boki są równej długośći .Wyznacz długośći wszystkich boków wiedząc ,że obwód wynosi 90cm,a dłuższa poctawa stanowi dwukrotność krótszej.
shakirkaaaaa: zapisz warunek prostopadlosci dwóch prostych.podaj rownania trzech prostych prostoppadlych do prostej l opisanej wzorem y= -2x=7
shakirkaaaaa: zapisz warunek rownoleglosci dwoch prostych.podaj rownania czterech prostych rownoleglych do prostej k opisanej wzorem y=3x-5
shakirkaaaaa: wyznacz rownanie proztej przechodzacej przez punkty A=(-2,1) i B=(1,7). oblicz odleglosc punktu C=(4,1) od prostej AB
Kasia ;-): hej pomoże mi ktoś rozwiązac zadania z fizyki? Zad.1
asia: Obwód równoległoboku wynosi 56cm ,a jego boki różnią sie o 2cm.oblicz długość boków. proszę o pomoc.
pomocy, pilne!: Dziękuję NALEPEK
pomocy, pilne!: Dziękuję ANMARIO
asia: Boki równoległoboku wynoszą :9cm, 12cm, a pole 36cm<kwadratowych>.oblicz długości obu wysokości.bardzo prosze o pomoc. z góry bardzo dziękuje .dodam jeszcze ,że to zadanie
kaczor: Sprawdz, że przekształcenie P płaszczyzny dane wzorem P((x,y))=(x+1,-y) jest izometrią. Wyznacz równanie obrazu okręgu o równaniu x2+y2-2x=0 w przekształceniu P.
pomocy, pilne!: W urnie jest 12 kul, 7 czarnych i 5 białych, losujemy 3 kule bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwo kul jednakowych kolorów.
pomocy, pilne!: W urnie jest 12 kil, 7 czarnych i 5 białych, losujemy 3 kule bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwo kul jednakowych kolorów.
pomocy, pilne!: W banku założono 4 letnią lokatę 20.000zł roczna stopa procentowa 2,5%, jaki będzie stan konta po 4 latach jeżeli kapitalizacja odbywa się co miesiąc?
pomocy, pilne!: Zbadaj monotoniczność ciągu an=5-3n w mianowniku n+1
Patka: W najbliższym tygodniu czeka mnie osiołka trudny sprawdzian z wielomianów i trygonometrii, z których nic nie kapuję i sporo zapomniałam:( Czy ktoś posłuży mi wtedy
asia: W rombie dłusza przekątna stanowi 3/2 krótszej. Oblicz długośći przekątnych ,jeśli pole wynosi 12cm.
AniaM: Punkty A = (0,5) i B = (1,12) należą do wykresu funkcji f(x) = x2 + bx + c. Zapisz wzór w postaci ogólnej.
AniaM: Proszę o pomoc!
pomocy, pilne!: Wyznacz ciąg a) arytmetyczny w którym a3=-2 i a10=12 b)geometryczny w którym a2=0.5 i a5=-2
xxx: W liczbie dwucyfrowej cyfra dziesiątek jest o 5 większa od cyfry jedności. Jeżeli w liczbie tej przestawimy cyfry, to otrzymana nowa liczba będzie stanowiła 3/8 liczby
xxx: prosze o rozwiązanie zadania: Po ile kilogramów roztworów wodnych soli kuchennej o stężeniach 26% i 4% należy wziąć,
nalepek: 4 zadanka z wielomianów: 1. Reszta z dzielenia W(x) przez (x-1) wynosi 2, a z dzielenia przez (x-3) jest równa 5.
ala: POMOCY ! przedstaw wielomian W(x)=x4-2x3-3x2+4x-1 w postaci iloczynowej dwoch wielomianow
Asica: Hej ostatnio dostałamtakie fajne zadanko : Stopa i jard to jednostki długości używane w Wielkiej Brytanii.
AniaM: Wyznacz te wartości parametru m, dla których równanie ma jedno rozwiązanie: a) x2 + mx + m = 0
AniaM: Dana jest funkcja kwadratowa f(x) = (p-3)x2 + 2x - 1. Wyznacz te wartości parametru p, dla których:
AniaM: Wyznacz te wartości parametru k, dla których funkcja f(x) = x2 + (k-3)x + 8 jest malejąca w przedziale (-∞;5) i rosnąca w przedziale (5;+∞).
asdf: Iloczyn dziewieciu kolejnych poczatkowych wyrazow pewnego ciagu geometrycznego wynosi 512. Oblicz piaty wyraz tego ciagu.
asia: Pole kwadratu jest równe polu prostokąta o wymiarach 12cm x 27cm .Oblicz obwód kwadratu. proszę o pomoc ...muszę mnieć to zadanie na jutro...
ala: przedstaw wielomian W(x)=x4-2x3-3x2+4x-1 w postaci iloczynowej dwoch wielomianow stopnia drugiego o współczynnikach calkowitycz i takich ze wspolczynniki przy drugich
Ola: 1. Zbiór <0; +∞) \ {1} jest dziedziną funkcji: A. y=1/ √x + 1/ x-1 B. y=│1/ x-1│ C. y= 1/ x-1 +√x D. y=√x²/ x-1 (tutaj
Dj Kichawa: W kuli o promieniu r umieszczono stożek w ten sposób ze wierzchołek stożka jest w środku kuli a podstawa stożka jest jej przekrojem wyznacz wysokość stożka o największej
Artur: Gdzieś mam błąd. Proszę o mała pomoc.
Tom: Pomóżciew zadaniu którego treść brzmi: Dany jest wyraz ciągu (an) o wyrazie ogólnym an=n+15/n. OBLICZ ILE WYRAZÓW CIĄGU JEST WIĘKSZYCH OD 3.
asia: Przekątna kwadratu ma długość 24cm.Oblicz pole tego kwadratu. Proszę o pomoc.
Maciej: BŁAGAM ! Zad.30
claudia2911: Każda krawędz boczna ostrosłupa ma długośc 17cm. podstawa ostrosłupa jest trójkąt prostokątny o przyprostokatnych długości 18cm i 24cm. oblicz objętosc tego ostroslupa.
Klausi!: PROSZE PROSZE PROSZE WAS O POMOC! (to dla mnie naprawde ważne)
kaczor:
asia: Poctawa trójkąta wynosi 3,5dm a wysokość opuszczona na tę poctawę stanowi jej 3/5.oblicz pole trójkąta.proszę o pomoc .z góry dziękuje z całego serca.
Jolcia: wyznacz równanie symatralnej odcinka o końcach A(-2,-3) i B(10,3)
Marta:
emi: mam pytanie dlaczego tu wyszło 48?- cztery pierwiastki z trzech * cztery pierwiastki z trzech?
claudia2911: rozłóz wielomiam W(x)= x4- 7x2 +12 na czynniki liniowe. podaj niewymierne pierwiastki tego wielomianu
aniaa: trzy początkowe wyrazy malejącego ciągu arytmetycznego są pierwiastkami wielomianu W(x)=x3-3√2x2+5x-√2
asia: Długośc prostokąta wynosi 32cm,szerokości stanowi35% jego długości .Oblicz obwód i pole prostokąta. BARDZO PROSZE O POMOC.BO MAM PROBLEM Z TYMI ZADANIAMI ...KTÓRE PANI
ana:): trzy początkowe wyrazy malejącego ciągu arytmetycznego są pierwiastkami wielomianu W(x)=x3-3√2x2+5x-√2
asia: Obwód prostokąta wynosi 51cm.Krótszy bok stanowi 70% dłuszego .wyznacz boki i pole prostokąta . PROSZĘ O POMOC.TE ZADANIE MUSZE MIEĆ NA JUTROZ GÓRY BARDZO
elelka: zad1. wybrano losowo dwie ściany sześcianu i połączono ich środki ciężkości odcinkiem.Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia , ze długość tego odcinka jest równa
elelka: proszę czy moze mi to ktoś sprawdzić? zad. suma trzech liczb tworzących ciąg arytmetyczny jest równa 15 .Jeżeli liczby te
MARKO: na wycieczke pojechało 21 osób o średniej wieku 23lata. średnia ta wzrośnie do 24lat jezeli doliczymy wiek przewodnika. Ile lat ma przewodnik
jaguś: elementy kombinatoryki.permutacje Na ile sposobów można ułożyć w stosik 6 tabliczek czekolady trzech gatunków, wśród
Ewelina: NIE MAM POJĘCIA JAK TO ZROBIĆ CzARNA MAGIA Zad.21
Efka: jak rozwiązać równanie
mart: Oblicz prawdopodobieństwo że spośród 7 przypadkowych osób co najmniej 2 urodziły sie w tym samym dniu tygodnia.
gonzo: Oblicz : √(46+12√10) +√(35-10√10)
akar: PROSZE O POMOC:mamy dwie talie kart po 24 karty. Z pierwszej talii losujemy jedną kartę i nie oglądając jej wkładamy do drugiej talii. Następnie z drugiej talii losujemy jedną