matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
AniaM:
Wyznacz te wartości parametru m, dla których równanie ma jedno rozwiązanie: a) x
2
+ mx + m = 0
4 sty 15:46
nalepek:
Założenie Δ=0 m
2
-4m=0 m(m-4)=0 m=0 v m=4 koniec
4 sty 15:58
AniaM:
Dzięki, jestem z tego zupełnie blada!
4 sty 16:07