Kasia ;-): hej

pomoże mi ktoś rozwiązac zadania z fizyki

?
Zad.1
Konrad biegnąc z prędkością 5m/s wskoczył na nieruchome sanki o masie 10 kg. Oblicz
wartośc pędu sanek z Konradem jeżeli jego ciężar wynosi 700 N.
Zad.2
Narciarz o masie 60 kg jadący z prędkością 3m/s wpadł na stojącego człowieka o takiej
samej masie. Tuż po zderzeniu obaj poruszali się z prędkością o wartości:
a) 0,5 m/s
b) 1 m/s
c) 1,5 m/s
d) 2 m/s
Za rozwiązania z góry dziekuje
4 sty 17:45
jarek: zdaje się że będzie to z zasady zachowania pędu: m1*v1 + m2*v2 = (m1+m2)*v
resztę sobie oblicz
4 sty 18:06
Magda: 2x+x² dla x=4 5m+m² dla m=−3
p²−p³ dla p=2 3x²+2x dla x=−1
3m −1 dla m=0,8. 2(4p+1)−5dla p=−3
t(t+2)dla t=5 y(y+3)dla y=−4
3,5x+5y dla x=−5uy=2,5
3mn+m²n dla m=2 im=−6
Pomocy
15 gru 08:12