matematykaszkolna.pl
Andzelika: Co to znaczy ; Trapez równoramienny KLMN przesuwany równolegle o wektor NM emotikonka
4 sty 18:22
ćma: Mam nadzieję ,że Anmario.... Ci narysuje ! tylko ładnie poprośemotikonka
4 sty 18:30
Andzelika: PROSZĘĘĘĘĘĘĘĘĘ emotikonka
4 sty 18:33
anmario: N M .......................... / \ / \ / \ /..................................\ K L N M --------------------> Wektor o początku w punkcie N i końcu w punkcie M, jego długość to oczywiście długość odcinka MN, kierunek wyznacza prosta, w której zawiera się odcinek MN a zwrot od M do N i o ten wektor ma być przesunięty ten trapez emotikonka N M N' M' .......................... .......................... / \ / \ / \ / \ / \ / \ /..................................\ /..................................\ K L K ' L' -> |NN'|=|MM'|=|KK'|=|LL'|=| NM | emotikonka
4 sty 18:40
anmario: poprawka, oczywiście zwrot od N do M, sorki emotikonka
4 sty 18:41
Andzelika: Dziękuje bardzo za wysiłek emotikonka czyli część wspólna to zbiór pusty ?emotikonka
4 sty 18:47
Andzelika: Dany jest trapez równoramienny KLMN, w którym podstawa KL jest 2 razy dłuższa od podstawy MN. Trapez ten przesuwamy równolegle o wektor NM. Wtedy częścią wspólną trapezu i jego obrazu jest : A. Równoległobok, w którym jednym z boków jest ML B. Trójkąt równoramienny, w którym jednym z ramion jest ML C. Zbiór pusty D. Trapez równoramienny C emotikonka
4 sty 18:56
ćma: A ja tak! N M=N' M' ........................,........................., / / \ \ / / \ \ / / \ \ / / \ \ /......................../...............\...................... .\ K K' L L' gdzie IKK'I =INMI= ILL'I = INN'I=IMM'I
4 sty 18:56
anmario: emotikonka Zgadza się, w graficznym zapale zapomniałem o sensie zadania emotikonka Aż żałuję, że muszę już kończyć tak mi się spodobało, dzięki za sprostowanie. emotikonka
4 sty 19:04
ćma: Witam! drugie z cosinusoida tez sprostowałam emotikonka
4 sty 19:05
Eta-ćma: Andżelika na moim rysunku juz chyba widzisz co jest cz. wspólnąemotikonka trójkat równoramienny!
5 sty 00:12