jedrek : Witam mam pytanie?Ω=[1,1/1,2/1,3/1,4/2,1/2,2/2,3/2,4/3,1/3,2/3,3/3,4/4,1/4,2/4,3/4,4/]
prosze o wypisanie liczb naturalnych i calkowitych jak?np;A[ i wypisac liczby
naturalne[?
4 sty 19:52
Eta:
Naturalne to całkowite dodatnie
czyli A={ 1,1,2, 3, 2,1,1,} nie widzę jaka ostatnia 4/ co
4 sty 19:57
jedrek : a moze byc tak A=[1,2,3,4]
4 sty 20:34
Eta:
No może ! tylko nie wiem bo i skąd jaka dyspozycja do zad?
Są zad. dotyczace r-ku prawdopodobieństwa i wtedy
wypisuje sie elementy te same tez kilka razy w zależniości od
treścizda

jeżeli chodzi Ci o zwykły zbiór to tak!
A= {1,2,3,4} rozumiesz? skad mam to wiedzieć?
4 sty 20:39
Eta:
Ale tam 4 nie ma ! chyba że nie napisałeś 4/1
bo 4/4=1 sprawdź czy jest 4/1 ja nie widzę
4 sty 20:42
jedrek : to tak ma byc rzucamy dwiema kostkami czworosciennymi.Wypisz wszystkie zdarzenia
elementarne i A liczby naturalne ?
4 sty 20:46
Eta: No ! widzisz Jędrek!
Ja bez Twojej informacji się tego domysliłam

Więc głupotki napisałeś Sorry!
powinienes tak napisać
Ω={1,1) (1,2) (1,3) (1,4) (2,1) (2,2) (2,3)(2,4)
(3,1) (3,2) (3,3) (3,4) (4,1) (4,2) (4,3) (4,4)}
bo jest ich 4
2= 16
Jak teraz brzmi dokładnie zdzrzenie A napisz !
bo coś mi sie wydaje,że znowu źle podajesz dyspozycję

czekam!
4 sty 21:11
jedrek : A wypisz liczby naturalne ?
4 sty 21:33
jedrek : wypisz wszystkie liczby naturalne
4 sty 21:34
Eta: No to będą wszystkie zdarzenia ze zbioru Ω
Ω=A bo wszystkie są naturalne!
4 sty 23:56
jedrek : dzieki
5 sty 12:41