olkaaaa.: hmmm. ja nie rozumiem logarytmow. w ogole. i czy moglby ktos mi wytlumaczyc o co w tym
chodzi, tak na takich prostych przykladach. po chlopsku. : ).
np. 2 log 3
log 5 + log 3
log2 7 - log2 3 + log2 6
dziekuje.
4 sty 21:15
Eta:
Powinnaś zobaczyć wzorki na str. tutaj pod " logarytmy"
wszystko pięknie wyjaśnione!
Jak coś ? napisz to sprawdzimy
4 sty 21:19
olkaaaa.: ale ja nie wiem jak sie za to zabrac.
4 sty 21:26
olkaaaa.: bo chodzi o to ze przeraza mnie to jak pierwsza jest cyfra pozniej logarytm. i nie wiem
jak to zrobic.
4 sty 21:27
Eta:
c*loga= logac czyli 2log3= log32 = log9
loga +logb= log a*b czyli log5+log 3= log 5*3= log15
loga - logb = log a/b
log27 - log23 +log26= log2(7*6)/3= log214
5 sty 00:02