JAGNA: rozwiąż 2
mika: x2√3 / x(3+√3) jak doprowadzić to do postaci:
JAGNA: rozwiąż 3
megi: Do Basi! zerknij na zad. wjmm! "pomóżcie"
kelia: prosze pomozcie mi rozwiazac przyklad...
Artur: podstawą graniastosłupa prostego jest trójkąt prostokątny. Przekątne ścian bocznych mają długości 4cm, 5cm i 6cm. Oblicz pole całkowite i objętość tego graniastosłupa
ania9721: an=n2+5n-3 x=4 czy liczba x jest wyrazem tego ciągu,jeśli tak to którym
paula: Jak przekształcić postać kanoniczną funkcji do równania kwadratowego?
JAGNA: a 4n+1 n = --------- oblicz
BMM: 2x-1/√-x2+6x-8
limka: oblicz granice. wyrazenie z licznika i mianownika jest we wspolnym nawiasie do potegi n lim (n-2)n
ania9721: zapisz ogólny wyraz ciągu 2,4,8,16,32 pilne
JAGNA: OBLICZ trzy kolejne wyrazy ciągu ; a =4n+1 n 2
Damian: Damian: Dane są zdarzenia A,B ⊂ Ω, takie że P(A\B) = 1/5, P(B) = 1/3, P(A') = 2/5. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A ∩ B.
Andzelika: Graficznym rozwiązaniem nierówności x>0 jest : A. Odcinek bez początku
lidka: rozwiąż nierówność: (2x-1)3
Milenka: W jakim programie mogę przesunąć wykres funkcji
jedrek : mam pytanko pisze tak blicz pole podstaw walca wzor mamy πr do kwadratu czy mnozymy ten wzor przez 2 bo ma dwie podstawy ?czy tylko z tego wzoru πr do kwadratu
ania9721: 3x2-9x+2
PILNE: PILNE : ZAD. WYZNACZ CIAG GEOMETRYCZNY (an) ORAZ OBLICZ SUME SZESCIU POCZATKOWYCH JEGO WYRAZOW ,MAJAC DANE: a2=4 i a5=0,5
dariaa: wyznacz ekstremum lokalne oraz przedzialy monotonicznosci funkcji y=x3/lnx , y=x+2arcctgx , y=(x2+1)ex nie mam pojecia jak sie za to zabrac
bogusia: jak sie pisze tu kreske ułamkową
Ania: g(x)=Ix3+3x2+4I jak to obliczyć?
smoke: Przekątna równoległoboku jest prostopadła do boku , a długość jednego z boków jest 2 razy większa od drugiego. Oblicz kąt ostry równoległoboku i jego obwód , wiedząc że pole
iza: Wyznaczyć asymptoty funkcji: y= 1/ x2-4x+5
iza: Obliczyć granice funkcji, stosując regułę de l'Hospitala: lim x→0 (e2x-e-2x)/ x
Damian: Z sondażu , przeprowadzonego przez OBOP (w styczniu 2001) na reprezentatywnej ogólnopolskiej próbie osób powyżej 15 roku życia, wynika że w miłość od pierwszego
iza: Dane są dwa takie zdarzenia A,B ⊂Ω, że P(B) ≤1/3 i P(A*B)≥1/10. Czy może zachodzić równość P(B-A)= 4/15?Odpowiedź uzasadnij.
iza: Jak mam rozwiązać takie zadanie: W prostokątnym układzie współrzędnych narysuj zbiór tych wszystkich punktów o współrzędnych (b,c), dla których różne pierwiastki x1, x2
blabla: logx(2-x-x2)<1 potrzebuje przypomniec sobie jak to sie robi, bo mam skleroze , prosze o pomoc
Kasia: Czy ma ktoś może chwilkę i trochę cierpliwości i wytłumaczy mi, co to jest ta pochodna funkcji i jak ją policzyć? Proszę o pomoc.
Joasia: jak można przepisać do worda 2007 równania liniowe te z klamerką?
Artur: Oblicz pole całkowite graniastosłupa prawidłowego sześciokątnego o objętości 3√3/2 dm3 , którego krawędź podstawy i wysokość są równe
Ania: Mam prostopadłościan zrobiony z drutu o długości 72 cm i o krawędzi podstawy dł. x. Wzór na jego objętość zapisałam jak V(x)= x2(18-2x). Teraz muszę obliczyć dla jakiego x
Piotr: Wykres i właściwości funkcji. Szykuje sie na studia i chce powtórzyć matematykę i nic z niej nie pamiętaj proszę więc o pomoc
xxxmmmxxx: Cześć czy mógłby mnie ktoś poduczyć troszkę do sprawdzianu z wyrażeń algebraicznych z góry dzięki
bogusia: √13-4p3-√7-4p3
JAGNA: A={1,3,5,7,9},B={5,6,7} AuB
JAGNA: a= 5,q=2
JAGNA: f(x)=X+4,x{-5,-4,-3,-2,-1,0,1,2,3,4,5}
Damian: Wyznacz dziedzinę funkcji f(x) = log2x+1(x3 - 5x2-6x)
Damian: Dane są zdarzenia A,B ⊂ Ω, takie że P(A\B) = 1/5, P(B) = 1/3, P(A') = 2/5. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A ∩ B.
Klausi!: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym krawędź boczna ma 4 jednostki długości i jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 45stopni. Oblicz objętość ostrosłupa.
Efka: mam takie równanie: -21+x - 2/√4x = 2/√4x - 9
Misia:): Hej! Sorry, ale mam problem. Wiem, że to forum dotyczące matmy, ale może ktoś z Was jest dobry też z chemii? Jeśli tak to proszę o pomoc. Po Nowym Roku będę miała spr. z chemii
Wydi: (a-1)(1+a+a2+...+an-1)=an-1
wjmm: Pomóżcie
Efka: rozwiązać nierówność:
Efka: Chodzi mi jedynie o pomoc w rozwiązaniu prostego równania, bo wychodzi mi wynik inny niż w odpowiedziach i chciałam się skonsultować
Iwona: wyznacz przedziały wypukłości i wklęsłości oraz punkty przegięcia: y= x/ 1+ x2
Iwona: Wyznacz wartość największą i najmniejszą funkcji w podanym przedziale: f(x)= x+2√x, x e <0,4>
Iwona: Wyznacz przedziały monotoniczności oraz ekstema funkcji: y= x/ 1+ x4
Jakub: Stosunek pola rombu do koła wpisanego w ten romb wynosi 8:π. Oblicz miarę kąta ostrego rombu.
Jakub: Dane jest równanie z parametrem a: ax- a2 = √3x - 2a√3 +3.
Beata: Na czworokącie wypukłym ABCD, w którym IABI =IBCI, IADI= 2 √3, IDCI= 3- √3 można opisać okrąg. Wiedząc, że przekątna AC ma długość 3 √2, oblicz pole tego czworokąta.
Beata: Podstawy trapezu mają długość 10 i 6. Suma miar kątów wewnętrznych czworokąta przy dłuższej podstawie jest równa 90 stopni. Oblicz długość odcinka łączącedo środki
Beata: Dane są punkty A(3,0) i B(-3,0). Wyznacz równanie krzywej, utworzonej przez wszystkie punkty płaszczyzny, których odległość od punktu A jest 2 razy większa od odległości od
Jasio: Oblicz długość krawędzi podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego o krawędzi bocznej 9 cm nachylonej do podstawy pod kątem 30 stopi.
Wika: Sprawdż tożsamość: cos a 1 ---------- + tga = --------
lehu: Rozwiąż równanie: 2sin 2x+ ctgx = 4cosx dla x∈<0,2π>