JAGNA: f(x)=X+4,x{-5,-4,-3,-2,-1,0,1,2,3,4,5}
29 gru 13:12
Megi:
Znowu brak dyspozycji co masz obliczyć?
"duchem" nie jestem
29 gru 13:40
blabla: ja znam odpowiedz: " Ojciec przepracowal 14 dni a syn 4 "
29 gru 13:42
Megi:
To długo się nie napracował
29 gru 13:57
Jakub: Polecenie do tego zadania to:
Sporządź wykres funkcji.
Czasami ludzie dają polecenie do opisu zadania, który się wyświetla w górnej belce
okienka przeglądarki.
29 gru 14:02
Megi:
Dzięki Jakub! ( bo jak domyśleć się dyspozycji do zad.?
czyli
dla x= - 5 f(-5) = - 5 +4 = -1 czyli punkt A(-5,-1)
x= 2 f(2)= 2 +4= 6 czyli B(2,6)
wykresem bedzie prosta ( bo to funkcja liniowa )
wiec wystarczą dwa punkty do narysowania tej prostej!
29 gru 14:07