matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ania9721:
zapisz ogólny wyraz ciągu 2,4,8,16,32 pilne
29 gru 19:56
Gryg:
a
1
*q =a
2
;a
2
/a
1
=q ;4/2=2 32/16=2; q=2 ; ogólny wyraz a
n
=a
n
-1 *2
29 gru 20:59
ania9721:
bardzo dziękuje za pomoc gryg
29 gru 21:02