matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
JAGNA:
a 4n+1 n = --------- oblicz 2 trzy kolejne wyrazy tego ciągu
29 gru 20:12
megi:
wstawiasz za n = 1 to a
1
= (4*1 +1)/2 = 5/2 dla n =2 a
2
= (2*4 +1)/2= 9/2 dla n= 3 a
3
= (3*4 +1)/2= 13/2 itd... wiesz juz ?
29 gru 21:20