hanah: jak przekształcić wzór tak aby wyszła z tego wysokość P=1/2 a * h, gdzie P=80 i a=4 zawsze mam z tym problem
kaczor: 2 do n-1 * x do2n-1 / (4n-3)2
hanah: mam takie głupie pytanie: czy pierwiastki się odejmuje? np. gdy mam 8 √2 - 4√2 to coś z tym robie czy tak zostawiam?
ins: Wyznacz resztę z dzielenia wielomianu W(x) = (x2+x-7)2006 przez P(x)=x2+x-6
ins: Reszta z dzielenia wielomianu W(x) przez wielomian P(x)= x4+ 2x2-3 jest wielomianem R(x)= x3 - 2x2+x+2. Wyznacz resztę z dzielenia tego wielomianu przez wielomian F(x)=
mikeala: długości boków trójkąta prostokątnegi tworzą ciąg arytmertyczny o różnicy 5. Oblicz pole tego trójkąta i pole koła opisanego na tym trójkącie.
mikeala: Dane sa dwa ciagi arytmetyczne.pierwszy wyraz a1 ciagu pierwszego jest rowny roznicy ciagu drugiego i roznica r ciagu pierwszego jest rowna pierwszemu wyrazowi ciagu
mikeala: Rozwiąż równanie 1 + 4 + 7 +.....+(1+3n)=176
e: POMOCY! Bardzo proszę o zerknięcie do zadań e334 i e335, w zad "e335" wychodzi mi zły wynik, podałam poprawny.
e334: wyznacz wszystkie wartości parametru b dla których równanie ma dwa rozw różnych znaków x2-(4b+3)x+3b2+3b
Adusia: Pomocy!
Adusia: Proszę o pomoc, bardzo!
e335: dla jakich wart parametru m dziedziną funkcji jest zb liczb rzeczywistych? 3x2-4mx+5
emila2407: na okręgu o promieniu 4cm opisano trójkąt prostokątny o jednej przyprostokątnej 10cm.oblicz długość pozostałych boków
hanah: dziękuję asiula
PySiaaaaaaa: SzybKo ChociAz Te cO umiEcie pLiiSss
Dominka;p: Cześć, mam problem z zadaniem.. pomóżcie
Adusia: a) Wartość wielomianu W(x) = x3 + rx2 + sx + t dla x = 1 wynosi -2, czyli W(1) = -2. Wiadomo też, że W(-1) = -10 i W(0) = -4. Znajdź wartości współczynników r,s,t.
PySiaaaaaaa: 1, do 50l wody o temp. 10st.C dolano 20l wody o temp. 45st.C. oblicz temp. koncowa mieszaniny.
PySiaaaaaaa: 1. jeden z najpieknijeszych wodospadow na ziemii ma wysokosc 450m. zakladajac ze tylko 10% energii potencjalnej wody wodospadu zamieni sie na energie kinetyczna oblicz z jaka
Agnieszka: kier zerknij do mnie...
Julka: Proszę o pomoc z tym zadaniem z ciągów:
Michał: Oblicz pole czworokąta ABCD, mając dane współrzędne: A=(-1;-3), B=(-4;1), C=(8;6), D=(6;-1)
altaeir: Wielomiany pomocy! Dla jakich wartości parametru a wielomian W(x) = x4 + 4x3 + 10x2 + 12x + a jest
hanah: proszę o POMOC nie wiem jak to rozwiązać : Podstawą graniatosłupa jest trókąt prostokątny, w którym przeciwprostokątna ma długość 4cm, a jeden z kątów ma miare
MARCUS: Dla jakich wartosci parametru m punkt przeciecia sie wykresow funkcji y= -2x+4 i y= x+m nalezy do czworokata o wierzcholkach A=(-2,-2), B=(2,-2), C=(2,2) i D=(-2, 2) ?
Ala: rozwiąż nierówność (2-3x)2 - 6(3x-1) ≤(1-4x)(2x-1)
Justyna: 1. W rombie o obwodzie 20 jedna z przekatnych jest 2 razy krotsza od drogiej. Jakie pole ma ten romb.
Madelayna: Mały chłopiec ciągnie samochód- zabawkę, działając siłą 3N w czasie 5s na drodze 20 m. a) Oblicz przyspieszenie zabawki
altaeir: Wykaż ,że dla każdego n∈N (dodatnich) wielomian W(x) jest podzielny przez dwumian ( x - r),jeśli:
ana: Jak dla mnie zbyt skomplikowane : Podstawą graniatosłupa jest trókąt prostokątny, w którym przeciwprostokątna ma długość 4cm, a jeden z kątów ma miare 60stopni.
PySiaaaaaaa: 1. oblicz droge jaka przebylo cialo ktore przez pierwszych 10s trwania ruchu poruszalo sie ruchem jednostajnym przyspieszonym prostolinowym osiagajac od poczatku ruchu
maciek: Rozwiąż nierówność : |x+9|+|3x+9|<|x+5|
KAROL: |x+9|+|3x+9|<|x+5|
altaeir: Wiedząc ,że liczba r jest pierwiastkiem wielomianu W(x) ,znajdź pozostałe pierwiastki tego wielomianu:
PySiaaaaaaa: POMOZCIEE
hanah: ile wyniesie b jak z twierdzenia pitagorasa obliczymy 152 =102 + b2
niunia: jest cos takiego jak tangens z 50 stopni? bo mam zadanie i wychodzi mi tg 50 stopni = H nad 159
mikeala: Długości trzech krawędzi prostopadłościanu tworzą ciag arytmetyczny o roznicy r=2.Objetosc prostopadloscianu jest rowna 105. oblicz długośc przekątnej tego
Bredzik: Jak obliczyć takie granice bo mi wychodzi źle
niunia: Objetosc stozka rowna jest V . jego wysokosc podzielono na 3 rozne czesci i przez punkty podzialu poprowadzono przekroje rownolegle do podstawy . oblicz objetosc czesci
mycha: Proszę pomóżcie! Wiem,że to głupie ale nie umiem dodać np.-6+√3.Mam 40 lat i zchciało mi się szkoły średniej! To samo dotyczy odejmowania
PySiaaaaaaa: ciag dalszy zadan z fizyki.. 1. oblicz droge jaka przebylo cialo ktore przez pierwszych 10s trwania ruchu poruszalo
matis: Rozwiąż równanie 1 + 4 + 7 +.....+(1+3n)=176
Magdalena: Wyznacz objetosc i pole powierzchni bryly obrotowej powstalej przez obrót trójkątarównoramiennego dookola ramienia , wiedzac ze ramie ma 25 cm. a podstawa 30cm
matis: Dane sa dwa ciagi arytmetyczne.pierwszy wyraz a1 ciagu pierwszego jest rowny roznicy ciagu drugiego i roznica r ciagu pierwszego jest rowna pierwszemu wyrazowi ciagu
altaeir: Liczby r1 i r2 są pierwiastkami wielomianu W(x).Znajdź trzeci pierwiastek tego wielomianu ,jeśli:
PySiaaaaaaa: POMOCY!
hanah: nie wiem jak to rozgryźć... Przekątna graniatosłupa czworokątnego prawidłowego o długości 8dm jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 60stopni. Oblicz pole pow.
kas: oblicz 4x-2/2 -2x+1=8x+1/3-15
kas: oblicz lim n→∞ ( √ n2 +2n-1 - √n2+2n
kas: oblicz lim n→∞ ( pierwiastek n2 +2n-1 - pierwiastek n2+2n
Tomasz: Rozwiąż równanie. 3tg2α+(1/sinα)+1=0 Przekształciłem to do takiej postaci: 3sin3α+cosα+sinα*cosα=0 i nie mam pomysłu co dalej...
PySiaaaaaaa: FIZYKA jak ktos lubi fizyke to plissss.. nie ma zadnych takich forum z fizyka
mycha: Olga! Bardzo dziękuję.Nie byłam pewna,że dobrze rozwiązałam to zadanie.W odpowiedziach w podręczniku były inne wartści: 0 i -6. Dzięki!
turnie: Czy mogę tak rozwiązać granicę?
kas: wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=log x/x+2 + 2x/x-6
magdzia: wsrod prostokatow ktorych dlugosci bokow sa liczbami naturalnymi znajdz te ktore maja pole rowne obwodowi
turnie: Czy mógłby ktoś sprawdzić czy rozwiązanie jest dobre: n√n + 3n + 1
bezradny: a6/a3=7 a22+a42=40
Sara: ymin=0 a do wykresu tej funkcji należa pkt (2,5) i (4,5). wyznacz wzor funkcji
Sara: zbiorem wartosci funkcji f jest przedział <-5;niesk) a jej miejscami zerowymi są liczby -3 i 7. Wyznacz wzór funkcji.
Sara: Funkcja kwadratowa f przyjmuje najiększą wartość równą 2, a jej miejscami zerowymi są liczby -1 i 3. Wyznacz wzór funkcji
asia: nich ktoś mi pomoże jestem gdzie snopka i madzia mam 3 0dpowiedzi
asia: Poomóżcie mi proszę pliska
Agnieszka: Proszę mi pomóc w tym zadaniu: Udowodnij,że jeśli x,y,z są liczbami rzeczywistymi,takimi,że x+y+z=1,to x*x+y*y+z*z≥1/3
Kamil: Otwórz plastikową litrową butelke z wodą mineralną niegazowaną i pij wodę tak by powietrze z zewnącz nie dostał sie do bytelki.Wyjaśnij zachowanie sie ścianek tej
Mycha: W kartonie po mleku lub plastikowej butelce zrób igłą 3 otworki na róznych wysokościach.Napełnij karton wodą i obserwuj strugi wodą wlewającej się
ULA: Proszę o podpowiedź-Wyznacz wzór na n-ty wyraz ciągu arytmetycznego wiedząc,że suma pierwszych pięciu jego wyrazów jest równa 10,a wyraz trzeci,piąty i trzynasty tworzą w
Ania: suma kolejnych 100 liczb naturalnych wynosi 7650. Jakie to liczby
enter: Bogdan, pomożesz w zadaniu enter332? proszę
Agnieszka: Kochani prosze o pomoc w zadaniach. Jakos sobie nie radze Jaka wysokosc powinien miec storzek ktorego tworzaca ma dlugosc 6 aby jego objetosc
Olga: określ typ monotoniczności ciągu √n+2-√n
mycha: Proszę o pomoc w znalezieniu miejsc zerowych w zadaniu y=6x2 + x.
Nie uk: Ciężar metalowej sztabki ma wartość 1,30N. Po calkowitym znarzeniu sztabki w wodzie siłomierz pakazuje 1,15 N. zaś po całkowitymzanurzeniu w cieczy o nieznanej
DELTO!:: Nie miałam zamiaru Cię urazić, tak jak z resztą nikogo na tym forum, ponieważ jak widzisz potrzebuję pomocy z wieloma zadaniami. Oczywiście jeśli poczułaś się urażona
Agnieszka: Rozwiaz nierownosc log3 (3x - 2) log2 (2x - 3) <0
Agnieszka: Jaka wysokosc powinien miec storzek ktorego tworzaca ma dlugosc 6 aby jego objetosc byla najwieksza?
marta: napisz rownanie okregu o promieniu 50 jesli odcina on na osi ox cieciwe o dlugosci 28 i przechodzi przez punkt p(0.8)
marta: napisz równanie okręgu o środku s(1.1) i odcinającego na prostej 3x-4y+31 cieciwe o dlugosci rownej 16