asiula: Obliczamy pozostałe boki trójkąta:
coc 60 = x/4cm
1/2=x/4cm
mnożymy na przemian 2x=4cm x=2cm
trzeci bok np z pitagorasa: a wychodzi 2
√3
jeżeli powierzchnia boczna po rozłożeniu to kwadrat więc boki są takie same a jeden bok
już mamy sumując krawędzie trójkąta czyli 2+4+2
√3= 6+2
√3
powierzchnię boczną obliczymy podnosząc to do kwadratu bo przecież to kwadrat:
(6+2
√3)
2=36+12=48cm
2
powierzchnię podstawy obliczymy z pola trójkąta (nie problem bo mamy wszystkie boki)
wysokość graniastosłupa wynosi 2 +4+2
√3
z objętością już chyba sobie poradzisz

jeśli są jakieś błędy proszę o poprawkę