Ala: rozwiąż nierówność
(2-3x)2 - 6(3x-1) ≤(1-4x)(2x-1)
rozwiaz uklad nierownosci:
x(2-3x)≥-3(x+2)
25-9x2 <0
18 sty 17:40
Agnieszka: 4 - 12x + 9x
2 - 18x + 6 ≤ 2x -1-8x
2 + 4x
17x
2 - 36x +11 ≤0
Δ= 1296 - 748 = 548
√Δ= 2
√137
x1 = 36 - 2
√137 / 34 = 18 -
√137/17
x2= 18+
√137/17
to pierwsze wynik sie3 zgadza

18 sty 18:04
Ala: no a w odpowiedzi mam ze ma wyjsc x∈(12-3√15;12+3√15)
18 sty 18:06
Agnieszka: ostatnie
-9x2<25
x2 > 25/9
x > 5/3 lub x<-5/3
18 sty 18:07
Agnieszka: niemam pojecia bo przy Twoim wyniku delta musialaby wynosic 156060 co jest niewyobrazalne
chyba ze ja sie gdzies machnelam...
18 sty 18:16
Agnieszka: a ostatnie

18 sty 18:18
asiula: mi wychodzi tak samo jak Agnieszce i nie ma szans żeby wyszło inaczej
18 sty 18:19
Ala: ok to wielkie dzięki
18 sty 18:33