matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mycha:
Proszę o pomoc w znalezieniu miejsc zerowych w zadaniu y=6x
2
+ x.
18 sty 12:34
Olga:
to jest funkcja kwadratowa, więc 6x
2
+x=o możemy wyciągnąć x przed nawias x(6x+1)=0 x=0 lub 6x+1=0 x=o lub x=-1/6
18 sty 12:57