Agnieszka;) pomocy<pilne><załamka>: Bardzo prosze o pomoc....... mam na jutro zadane 22 zadania 1) Sposrod wierzcholkow danego szescianu wybieramy losowo 3 Jakie jest prawdopodobienstwo
kasia: Wykaż,ze ciąg (an)jest rosnący a ciąg (bn) jest malejący:
hmm: f(x)= x/(x+1)
Anka: Uzasadnij, że suma odległości dowolnego punktu płaszczyzny od wierzchołków danego czworokąta jest większa od połowy obwodu danego czworokąta.
Anka: Wykorzystując nierówność trójkąta udowodnij, że przyprostokątna w dowolnym trójkącie prostokątnym jest krótsza od przeciwprostokątnej.
karina07: wykonaj działania: (x2 + x)2 + (3x2 + 1)2 pomocy.!
enter: wyznacz te warytości parametru m dla których równanie ma dokładnie jedno rozw m-8
Magda: Wyznacz wysokość prawidłowego ostrosłupa trójkątnego, którego krawędź podstawy ma długość
bloom: Zadanie : Różnica długości dwóch boków prostokąta wynosi |5/8 - (0,012 : 0,002 + 0,625)|, a ich
stiv: Witam nie wiem jak zabrać się za ten mianownik: 1
hmm: Dziedzina z 1/(x+1)2
załamana: etna enter basia pomóżcie
marek: mam prośbę może ktoś zechce mi pomóc funkcja f(x) dana jest wzorem y=2x- 4
załamana: vbardzo was proszę o odpisanie na moje poniższe zadnie
bloom: Oblicz długość odcinka AB o wspolrzednych A=(√3 ; -4) oraz B=(2√3 ; 5) !
załamana: oblicz promień okręgu wpisanego i promień okregu opisanego na trójkącie prostokątnym o przyprostokątnej 9 i przeciwprostokątnej 15
Hashiri: Prosze, pomóżcie mi
Agnieszka;) pomocy<pilne>: Błagam pomocy 1) Sprawdz czy funkcja f(x) = 3x dla 0<=x<=2 i 3+x dla 2<x<=3 jest ciagla w przedziale
enter: określ liczbe rozwiązań równania w zależności od parametru p x+2
kyll: pochodna z sinx2=?
Wydi: Cięciwą okręgu o równaniu x2+y2+4x-2y-20=0 jest odcinek AB zawarty w prostej o równaniu x+y-6=0 Oblicz pole trójkąta ABO gdzie O jest środkiem okręgu.
Wydi: Jeżeli kwadrat pewnej liczby naturalnej dwucyfrowej podzielimy przez polowe tej liczby i dodamy 36,a otrzymana sumę podzielimy przez 2 to otrzymamy liczbę utworzoną z tych
Wydi: Z napełnionego cieczą naczynia o pojemności 102dm3 wypływa w pierwszej minucie 5dm3 cieczy a w każdej następnej o 250cm3 mniej niż w poprzedniej. Po ilu minutach będzie
matematyk : Usuń niewymierność z mianownika:
Justyna: W trapezie prostokątnym o obwodzie 8 krótsza podstawa i wysokość mają równe długości. Różnica dł. podstawy wynosi 2. Oblicz długość podstawy trapezu.
Kacper: zad.1 zapisz wielomian w postaci sumy. w(x)= (x-2)(x+3)2
Siden: Oblicz dziedzinę z 5/p=1 Gdyby 5/p=0 to p=0 to D=R\{0} ale gdy całość równa się 1 to co z tym zrobic ?
elnino: Na pomalowanie dwumetrowego słupa ogłoszeniowego w kształcie walca zużyto 1L farby. Oblicz jego średnicę, jeśli litr farby wystarczy na pomalowanie 6,5m2 (przy stratach
ANIA help:(: 1)Określ wzajemne położenie prostej i okręgu jeśli :
matematyk : Oblicz resztę z dzielenia liczby 524853 przez 43. Może mi ktoś wytłumaczyć jak rozwiązać tego typu zadanie?
Sahar: Ceglany komin w kształcie graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma wysokość 12 m, a krawędż jego podstawy 1,2m. Wewnątrz komina jest otwór w kształcie walca o średnicy 1m.
cukier: Jaki jest ciężar 400m drutu miedzianego o przekroju 4mm2?Ciężar właściwy miedzi to 8 900 000g/m3
pierUK: Ile litrów wody zmieści się w ziorniku fontanny w kształcie walca o średnic 4m i głębokości 0,5m, jeśli na objętości mechanizmu wylewającego wodę odliczymy 8%?
stasiek: Chłopcy zrobili tratwę z 6 pni wysuszonego drewna o średnicy 30cm i długości 3m. Oblicz, jaka objętość drewna znajdzie się pod wodą, jeśli zanurzy się w 65% objętości.
stasiek: Do zamontowania instalacji centralnego ogrzewania zużyto 100m rurek miedzianych. Masa 1m3 miedzi to około 8 900 000g. Jaka jest masa zużytych rurek, jesli każda ma
stasiek: Objętość walca jest równa 54π cm3. Jego wysokość jest 2 razy większa od promienia podstawy. Oblicz wysokość walca.
Siden: x3+2x=3x2
Agi: Rozwiąż nierówność -2x2+4x≤0
Agi: Rozwiąż nierówność -2x+4x≤0
kyll: pochodna w punkcie
kyll: wiem że to jest bardzo proste ale nie jestem pewny swoich obliczen chodzi mi o :
Mariusz: pochodna z sin(x3) pomocy?
J.: Bardzo proszę o pomoc Z góry dziekuje.
tempak do potęgi..: 1 Dany jest wielomian W(x)=4x3 + 12x2 - 5x - 26 a) Sprawdź, że -2 jest pierwiastkiem wielomianu W(x), a następnie oblicz sumę kwadratów
mathew: Łączymy punkty na okregu tak, aby odcinki je laczace sie nie przecinaly. Dla 2 punktow istnieje 1 sposob, dla 4 punktow istnieja 2 sposoby, dla 6 punktow istnieje 5 sposobow.
log: log42 - log412 = log42/12 = log41/6 = ? Ile ma wyjsc?
wielomiany: Dany jest wielomian W(x)=4x3 + 12x2 - 5x - 26 a) Sprawdź, że -2 jest pierwiastkiem wielomianu W(x), a następnie oblicz sumę kwadratów
ola: klient płacił do banku 25 tysięcy na lokat A bank oferuje 12,75% procent miesięcznie
wielomiany: Wielomiany P(x) = (x-1)3 + ax + b i Q(x) = (x2 + 2x - 1)(x - 5) + 8x + 4 są równe. a) Znajdź liczby a i b b) Rozwiąż równanie P(x)=0
log: 0,2 to 5 do ktorej potęgi?
Adaś: Liczby √2 i -√2 są pierwiastkami wielomianu W(x) = x4 + 2x3 - 6x2 + ax + b a) Znajdź współczynniki a i b
Kamil: Zapisz funkcję kwadratową w postaci ogólnej wiedząc że jej miejscem zerowym jest 3 oraz przyjmuje wartość największą równą 12 dla argumentu 1.
potrzebujący... [: WIELOMIANY: Dany jest Wielomian W(x)=x3+ax2-bx-6
Kujon: Jeśli pewna liczbę podzielimy przez 3 i do ilorazu dodamy dzielna i dzielnik to otrzymamy 163.
Kujon: Po dwukrotnej obniżce ceny za każdym razem o ten sam procent TV kosztuje 810zl. Przed obniżką kosztował 1000zl.O jaki procent dokonywano każdorazowo obniżki
zosia: czy funkcja f zdefiniowana podanym wzorem jest parzysta ? nieparzysta? f(x)=sin37x*cos24x
wjmm: Ile jest liczb naturalnych mających co najwyżej 4 cyfry, które przy dzieleniu przez 7 dają resztę 2
log: Oblicz: 1) log644=
longer: Proszę pomóżcie fizyka! 1.oblicz, jaka pracę należy wykonać, aby cialo o masie m=10kg podnieść ze stałą
Wydi: Oblicz sumę wszystkich trzycyfrowych liczb naturalnych które przy dzieleniu przez 11 dają resztę 7.
Wydi: Dla jakich wartości parametru m równanie IIx-2I-3I=m posiada 3 różne rozwiązania
Wydi: Oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu arytmetycznego w którym a5=-5 a3+a8= -12
Mike: Stosunek długości przekątnych rombu o boku 17cm jest równy 5:3 Oblicz pole rombu...
mietek 45: XXVIII -1
ewka: Eta dziękuję bardzo Za pomoc i dobre słowo
paweł 1010: pomóżcie jest trudne wie ktośniech pomoże mi Trudne zadanie
mariuszek: Pomocy Kwotę 250tys zł podzielono na 2 części w ten sposób,że połowa różnicy tej części była równa piątej części większej z nich. Na jaką część podzielono tą kwotę?
Dar3k: Punkty A i B są punktami wspólnymi prostej x-2y+6=0 i paraboli y=x2-4x+3. punkt C jest wierzchołkiem paraboli. Oblicz pole trójkąta ABC oraz wyznacz równanie okręgu opisanego
Dar3k: funkcja f(x)= -x2+bx+c przyjmuje wartości dodatnie tylko dla argumentów x ∈ (1,5) a) oblicz b,c
asiula: prosze o pomoc Dane są dwa stopy miedzi z cynkiem. W pierwszym stopie stosunek miedzi do cynku wynosi 1:2, a w drugim 2:3. Ile kg kazdego z tych stopów należy użyć aby otrzymać
Mariusz: wyznacz przedziały monotoniczności i ekstreme funkcji f(x)=1-x2 / x+2
ewka: pomocy; dany jest trójmian y=2x kwadrat -14x+12 a)oblicz wyróżnik
Marta: Prosze o pomoc
Aga: Pomocy W urnie jest 5 kul białych i 3 czarne. Wyjmujemy losowo 3 kule (jednocześnie). Oblicz
Zuza : Proszę pomóżcie !
Jolka: czy ktoś móże mi pomóc Rzucamy kostką do gry i monetą. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń:
Kaśka : Pomóżcie W pewnej hurtowni znajduje się towar pochodzący z trzech fabryk: F1, F2, F3. Wiadomo, że
ewka: Bardzo dziękuję za pomoc Eta .Pozdrawiam
rg: Udowodnij, ze w trojkacie zachodzi: (a+b-c)(a+c-b)(b+c-a)≤abc
leokadia: proszę jeszcze raz o pomoc:Ile jest liczb naturalnych czterocyfrowych takich,że w zapisie dziesiętnym występuje jedna cyfra nieparzysta i trzy parzystne.Dziękuję