matematyk : Usuń niewymierność z mianownika:
1/3√6-3√4
14 sty 20:00
fgf:
14 sty 20:04
Mickej: 1 3√36+3√24+3√16 3√36+3√24+3√16
----------------- * ---------------------------------- =
--------------------------------=
3√6-3√4 3√36+3√24+3√16 6-4
3√36+3√24+3√16
-----------------------------
2
14 sty 20:21
Mickej: hmmm troche mi sie rozsypało czekaj przepisze jeszcze raz
14 sty 20:21
Mickej: 1 3√36+3√24+3√16
------------- * ------------------------------------
3√6-3√4 3√36+3√24+3√16
3√36+3√24+3√16
-----------------------------=
6-4
3√36+3√24+3√16
-----------------------------
2
14 sty 20:24