14 sty 14:17
14 sty 15:55
Basia:
wcale nie trudne
a,a to przyprostokątne
a√2 przeciwprostokatna (z tw.Pitagorasa)
Pp = a2/2
H= 2dm =20cm
V =1000cm3
V = Pp*H
1000 = Pp*20
Pp = 50
a2/2=50
a2 =100
a=10
a=10
a√2 = 10√2
zasadniczo a2 = 100 to a=10 lub a=-10 (stąd tom polecenie końcowe)
a=10 odrzucamy bo nie spełnia warunków zadania
14 sty 16:39
paweł 1010: jeśli jest inny sposób prosty bardzo bym prosił o napisanie
14 sty 17:06
14 sty 17:43
paweł 1010:
14 sty 18:40
Eta:
Paweł! jaki prostszy? .... ten co Basia napisała!.... i tyle

proste to jest 2*2=4
14 sty 18:44