ropucha: y= 2+√x ---------
ropucha: (1+5)n -------
OLA: cześć mam prośbę właśnie mam jutro spr z wykresów funkcji homogenicznej i mam problem z narysowaniem
kinga: bardzo prosze o pomoc, robie zadania z monotonicznosci i ekstrema funkcji, lecz jesli dochodze do rysowania wykresu pochodnej funkcji nie wiem za co sie zabrac... od czego
PN: Może ktoś pomoże?
Beata17: A takie zadanie: Pan Kowalski wplacil 50000 zl na lokate miesięczną, której oprocentowanie wynosi 5%, i co miesiąc wypłaca odsetki. Jaką kwotę odsetek wypłaci w
patryk: log624+2*log64*log69+log629 uwaga:log624=(log64)2
Kamila: Przekrojem osiowym stozka jest trojkat prostokatny o polu 49m kwadratowych. Oblicz pole powierzchni calkowitej tego stozka.
patryk: pomocy!log4 + 2*log5
Kamila: Powierzchnia boczna stozka jest wycinek kola o kacie alfa i promieniu 15cm. Podstawe tego stozka mozna wyciac z kwadratu o boku 6cm. wyznacz najwieksza mozliwa miare kata alfa
Kamila: Powierzchnia boczna stozka jest wycinek kola o kacie alfa i promieniu 12cm. Oblicz pole podstawy tego stozka jesli alfa=60stopni
waldek z pod butki: w trapezie prostokątnym krótsz przekontna o dł 8cm jest prostopadła dodłuższego ramienia i tworzy z podstawą kąt 60 stopni. oblicz pole i obwód trapezu
Sisi: Trzy liczby, których iloczyn wynosi 64, tworzą ciąg geometryczny. Te same liczby tworzą także ciąg arytmetyczny. Jakie to liczby?
ropucha: lim (1+5)n n→∞ ( n)
thomas: Podstawą graniastosłupa prostego jest romb o kącie ostrym 60st. Wysokość graniastosłupa=dłuższej przekątnej jego podstawy.Oblicz długość krawędzi podstawy jeżeli
ropucha: 3.lim (√n+2 - √n ) n→∞
ropucha: lim (1+5)n n→∞ n
Ms.Ocean : mam takie zadanie f(x) = √x dla x ⇒[0,9] i mam naszkicowac wykres tej funkcji tylko nie wiem o co chodzi z ta tabelka ...
ropucha: 1. lim (2n-1)3 n→∞ -----------
buger: 1. Proszę czy mógłby mi ktoś sprawdzić zadanie. Pocisk o masie 100g lecący poziomo z szybkością 400 m/s przebił deskę i wyleciał z niej z szybkością 100 m/s. Oblicz, jaką
kasia;]: Trzy liczby, których suma równa się 13, tworzą malejący ciąg geometryczny. Jeśli od ostatniej odejmiemy 4, to otrzymamy ciąg arytmetyczny. Wyznacz te liczby. Proszę bardzo
Justyna: Sprawdź czy podana równość jest tożsamością trygonometryczna. Próbuję to oblicz juz chyba 10 raz i mi nie wychodzi a musi wyjść
PN: Witam
Beata17: Nowy samochód kosztował 50000 zl i co roku tracił 10% swojej wartości. Po ilu latach jego cena bedzie mniejsza od połowy ceny poczatkowej?
Ev: I kolejne czarnomagiczne dla mnie zadanie z treścia:
Karola: Kto pomoze? 2(a+bi)+(1+i)(a-bi)=1-3i
elelka: liczby 2x-2, x2 ,4x-2 tworzą (w podanej kolejności ) ciąg arytmetyczny i są trzema początkowymi wyrazami czterowyrazowego ciągu (an) . obicz czwarty wyraz ciągu(an) ,
nin: prosze o pomoc rozwiazania zadania 5(6x-7)-3x dla x=1,3 chodzi mi o jedna trzecia ale nie potrafie zapisac tego jako ulamek
elelka: pewne trzy kolejne wyrazy ciągu (an) o wyrazie ogólnym an =n2 -3n +8 są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego (bn). wyznacz iloraz ciągu (bn)
Kasiek: w jakiej odległości chłopiec w jasnej odzieży przestaje być widoczny w lesie? nie ma żadnych skarp, krzaków ani innych tworów ograniczających widoczność.
elkaa: lim (√n+2 - √n) n→∞
nina: kto rozwiaze mi to zadanie bo nie potrafie 5(6x-7)-3x dla:x=0.5
alien: prosze o pomoc! oblicz log4 2 + 3*log3 1/9
gapcio: roz ukł. nierówności: (x + 3)(x - 2)do 3 razy (x do 4 + x do 2)razy(1 - 2x)jest mniejsze badz równe 0
Ev: Prosze ponownie o pomoc w zadanku z treścia:
Grap: (x - i)(2 - yi) = 11 - 23i
mala: jak policzyc pochodną? y=(lnx)x
paula: Zmieszano 4kg 10% kwasu octowego z pewna iloscią 5% kwasu octowego otrzymując roztwór 7%.Oblicz ile kilogramow dodano kwasu 5%.
gwiazdka: lim (2n-1)3 n→∞ (4n-1)2(1-5n)
karina: Kombinatoryka. Może mi ktoś wytłumaczyć takie zadanko: Grupa składa się z 4 dziewczyn i 4 chłopców na ile sposobów można utworzyć z nich 4 pary taneczne? (24 czy 48?) w sumie
paula: Ile wody należy dolać do 2kg 10% octu aby otrzymac roztwór 6%?
paula: pomocy!zmieszno 2kg 5% kwasu siarkowego z 3 kg 6%kwasu siarkowego.Oblicz stężenie procentowe otrzymanej mieszaniny.
Kaml: Prosze o rozwiazanie tego zadania:
paula: Skoszona trawa ma 60%wilgotnosci,a siano 20%.Ile ton trawy nalezy skosic aby otrzymac 800 kg siana?
paula: Swierze grzyby zawieraja 90&wody.Oblicz,ile kilogramow suszu pozostanie z 30 kg swiezych grzybow po podduszeniu ich do wlgotnosci 40%?
paula: Cene pewnego towaru obnizono o 20%.o ile procent nalezy podniesc nowa cene,aby otrzymac poprzednia cene?
paula: Cena towaru z 22% podatkiem VAT wynosi 21.96zl.Jaka bedzie cena towaru,jesli podatek zostanie zmniejszony do 7%?
bombel: losujemy z talii kart(52) 5 kart. jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania 3 kierów i 2 pików..
kinia: zad7 miejsce zerowe funkcji W(x)=x3-7x+6 można wyznaczyć w następujący sposób:
starcraft: Hej wszystkim Czy mogę prosić o rozwiązanie poniższego zadania, zupełnie nie wiem co dalej z deltą p(-4m+17)...ehh..proszę o pomoc...a oto zadanie
alf: Oblicz długości odcinków x i y a) tutaj jest kąt prosty
SKIBA: ma ktos wazeline
SKIBA: czesc szukam kogos ktomi przepisze zadania z srednich do zeszytu bo mi sie nie chce
Malutka82: POMOŻCIE PROSZE !Dane sa zbiory A={ x∈R: x ≥ -2 i x < 4} oraz B= {x∈R: x < 1 i x ≥ 6 Narysuj i opisz
Malutka82: Dane sa zbiory A={ x∈R: x ≥ -2 i x < 4} oraz B= {x∈R: x < 1 i x ≥ 6 Narysuj i opisz zbiory A', B', A/B, B/A AB(iloczyn) , Asuma B
Mike: Przekształć równanie z = 1 + i na postać algebraiczną
Amelia w potrzasku: jak obliczyć dziedzine tej funkcji ? f(x) = √x2 - 6x
Amelia w potrzasku: Pomoże mi ktoś z tym ? Jak wyznaczyc dziedzinę tej funkcji f(x) = √x2 - 6x
GRAP: Moj problem polega na tym iż nie potrafie wyznaczyć cos (fi) i sin(fi) podczas przekształcania z postaci algebraicznej na trygonometryczna. CZy potrafi ktoś pomoc?
Anka: Rozwiąż nierówność logarytmiczną: log2(x-5)+log2(2-x)<1
Anka: Znajdź równanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie P.
Wydi: Uzasadnij że podane niżej wyrażenie przedstawia liczbę naturalną: I 2 I
Kris_garg: witam: Dla jakich p suma odwrotności pierwiastków równania p(x=1)2 / 2(x2-1)+x = 1 należy do przedziału <-1,1> ? zał. delta > 0 x2 +x1 / x1 * x2 nalezy do <-1,1>
kinia: dane sa wielomiany P(x)=x2-x i W(x)=2x4-x3+1 a)wyznacz wielomian Q(x)=W(x)-2[P(x)]2 i przedstaw go w postaci uporządkowanej
anka: Określ wzajemne położenie okręgu i prostej przyjmując, że r to promień okręgu ad to odległość prostej od środka okręgu oraz jeżeli:
GGG: III x-1I+2I+3I=3
bla bla: znajdź kąt między wektorami a i b wiedząc żę a+3b prostopadły do 7a-5b i a-4b prostopadly do 7a-2b. za pomocą iloczynu skalarnego wektorów.