matematykaszkolna.pl
prosze o zrobienie tego zadania alf: Oblicz długości odcinków x i y a) tutaj jest kąt prosty ................. y x 600 ------------------------------------------------------ 10 b) 300 | | x | | | y | | . | ----------------------------------------------------- 2 to już moje ostatnie zadanie z trygonometrii i mój koszmar się skonczy,a wy mozecie do tego się przyczynić i zrobic mi to z gory dzieks a to sa trojkaty prostokatne jak cos emotikonka
4 lut 14:28
rekin: Tak Marynarzu!
4 lut 14:32
alf: spadaj koles nie wiem o co ci biega moze ktos to zrobic ?
4 lut 15:11
alf: tęgie głowy zabierzcie się do tego bardzo łatwego zadania dla was plissssssss emotikonka
4 lut 15:33
alf: no wielkie dzieki nikt nie umie zrobic to co to za 'matematycy' tworza te forum ?
4 lut 15:50
alf: ej ziomale zrobcie mi te zadanie kto w ogole wymyslij ta trygonometrie po co to komu jak to w zyciu codziennym nawet sie nie przyda
4 lut 16:08
alf: do nie zrobcie do cholery te zadanie emotikonka czas mnie goniludzie emotikonkaemotikonkaemotikonka!
4 lut 16:41
a: b) sin 30= 2/x x=4 cos 30= y/4 y=23
4 lut 16:46
alf: o dzieki za podpunkt b , ale jeszcze a trzeba wiec zrob wielkie dzieki
4 lut 16:49
a: ale co ta za figura w `a` bo dla mnie to wyglada na trapez emotikonka wez jeszcze raz narysuj emotikonka
4 lut 16:53
alf: to jest trójkat prostokatny, no a jego kat prosty jest na gorze to nie ma jak go narusowa,wiec go zaznaczylem tymi kropkami takimi bo inaczej nie da rady
4 lut 16:56
alf: . no i tutaj jest kąt prosty . . . . . . y . . x . . . . . 600 . ..................................... 10 teraz lepiej to wyglada
4 lut 17:02
alf: jeszcze wczesniej napisalem ze sa to trojkaty prostokatne,uwaznie czytaj
4 lut 17:04
ryba: Ile tych zadań Ci Pani zadała ? ze 100 emotikonka
4 lut 17:04
a: sin 60 = y/10 y=53 tg 30= x/53 x=5 mysle ze tak
4 lut 17:06
alf: to ostatnie na szczescie raptem tutaj wpisalem z 3 zadania czy 4 gora, inny to jeszcze wiecej,moja ilosc zadan czy ich to pikus
4 lut 17:06
alf: dzieki wielkie i wspolczuje ze robisz tyle zadan dla tylu ludu, ze ci sie chce
4 lut 17:08