matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć z liczb zespolonych
Karola:
Kto pomoze?
2(a+bi)+(1+i)(a-bi)=1-3i
4 lut 17:43
paweł:
2a+2bi+a-bi+ai+b=1-3i (3a+b)+(a+b)i=1-3i 3a+b=1 a+b=-3 rozwiąż układ
4 lut 19:30