matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak policzyc pochodną?
ropucha:
y= 2+
√
x
--------- 2-
√
x
4 lut 23:02
kotka:
y = g(x) / h(x) g
'
(x) * h(x) - g(x) * h
'
(x) y
'
= --------------------------------- h
2
(x) policz w/g tego wzoru (
√
x
)
'
= 1/ 2
√
x
4 lut 23:07