:)
bombel: losujemy z talii kart(52) 5 kart. jakie jest prawdopodobieństwo wylosowania 3 kierów i 2
pików..


4 lut 15:45
PAWEŁ STIASNY: GGUGUGTUGTUGTUGUGTUGGGGGGGGGU
4 lut 15:55
Lena: Ależ proszę... (mam maly problem z zapisem kombinacji...)
omega=C 5 z 52=6*10*17*49*52={policz}

A=C 3 z 13 * C 2 z 13=11*13*2*6*13
A/omega= 143/4165 i oto wynik
4 lut 15:58
bombel: dziekówa
4 lut 15:59
ena:
zapis taki!
Moc Ω= C
525
4 lut 16:08
Lena: dzięki Ena, za pomoc w zap9isie
4 lut 16:12
Eta: OK! nie ma sprawy
4 lut 16:14