boo: Droga p. ćmo bardzo Cię proszę jeszcze raz o pomoc.W trójkącie równoramiennym ABC o podstawie AB odcinki AD i CD są wysokościami, a kąt ACB ma miarę 40 st. oblicz miary
martyna: Przy dzieleniu liczb a, b, c przez 5 otrzymujemy odpowiednio reszty z dzielenia 1, 2 ,3 .Znajdź resztę z dzielenia sumy kwadratów liczb a, b, c przez 5
boo: Wykaż, że rozwinięcia dziesiętne liczb 1/√3-1 i 1/1+√3 różnią sie tylko cyfra jedność?
Claudiaaa <3: Ramię trójkąta równoramiennego ma długość 29 cm, a wysokość poprowadzona do podstawy ma długość 21 cm. Jaka jest długość promienia wpisanego w ten trójkąt?
Claudiaaa <3: W trójkąt prostokatny o przyprostokatnych długości 6 cm i 8 cm wpisano okrag. Jaka długość ma promień tego okregu?
Aniaaa: Proszę o pomoc. Marcin zaplanował wykonanie lampki. Abażur do lampki ma mieć kształt stożka o wysokości 16cm i średnicy podstawy równej 24cm. Marcin musi przygotować
stwojciech: Witam. Mam taką prośbę o pomoc przy poniższych zadaniach z prawdopodobieństwa. Przede wszystkim prosiłbym o podanie jakiegoś wzoru bo ja mam problem z tym (próbowałem różne
kingaaa: wyznacz równianie symetralnej odcinka o końcach A(-2, -3) i B(10, 3).
kingaaa: Liczba wszystkich przekątnych podstaw i ścian bocznych pewnego graniastosłupa jest równa 110. Oblicz, ile krawędzi ma podstawa tego graniastosłupa.
Mateusz: Marcin zaplanował wykonanie lampki. Abażur do lampki ma mieć kształt stożka o wysokości 16cm i średnicy podstawy równej 24cm. Marcin musi przygotować odpowiedni szablon w
kingaaa: Pan Nowak złożył na lokatę w banku 10 000 zł . Po czterech latach bank naliczył 4641zł odsetek (przed opodatkowaniem). W ciągu czterech lat oprocentowanie lokaty nie zmieniło
Lądek Zdrój: Podaj określenie liczby e. Wystarczy napisać, ze to inaczej liczba Euler'a i w przybliżeniu jej wartość wynosi 2,72?
Pati: Rozwiąż nie równości
Martyna: Pytania dla zdolnych, Witam, nie było mnie w szkole przez 2 tygodnie i mam zaległości, pani dała mi następujące zadania, jeżeli je rozwiąże będe mogła pisać poprawę.
Gocha: Dane są funkcję kwadratowe f (x) = x2 +4x +3 oraz g (x) = -x2 +9 a) oblicz dla jakich argumentów obie funkcję przyjmują tę samą wartośc. Ile ta wartość
hibnerka: GDY WIELOMIAN W OKRESLONY jest wzorem W(x)=2x3-4x2-6x+3 to: a)W(0)+W(1)=8
Marysia: Rozwiąż równanie: 2009x-2010 = 20102010-x
Lądek Zdrój: Czy mógłby ktoś mi napisać warunki istnienia funkcji złożonej oraz odwrotnej?
paweł 1010: proszę was kto może niech pomoże
Oluss09: Wyznacz x : (4+3√2)(x-4√2)=2√2
hibnerka: Funkcja kwadratowa f okreslona jest wzorem f(x)=x2+x+30. wynika z tego,ze wzoru funkcji f nie mozna przedstawic w ostaci:
filomenaa: 1) x + y = 83
Danielq: Proszę o pomoc! Oblicz:
Hektor: wyznacz wartości parametru m dla których równanie ma dwa rozwiazania takie, że suma ich kwadratów jest większa od ich sumy
orzech: Jaki dzień tygodnia wypadnie za 1000 dni od 14 pazdziernika 2008 roku ,który wypadł we wtorek?
Łukasz: Czterech pracowników wykonuje 16 elementów w ciągu 4idwietrzecie godziny. Ilu pracowików wykona tę pracę w 1ijednatrzecia godziny, pracując z taką samą wydajnością?
Łukasz: Znajdź wzór funkcji, której wykres przechodzi przez punkty A(-5,1) i jest równoległy do wykresu funkcji y=-3x+5, z góry dziękuję za pomoc
Łukasz: Wykres funkcji y=ax+b przechodzi przez punkty A(0,0) B(-2,-4). Znajdź wzór tej funkcji.
Łukasz: Proszę o pomoc, potrzebuję to na poprawe klasówki
Magda: Oblicz pochodną
Łukasz: Oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresu funkcji: y=-5x+3, x∈R z osiami współrzędnych. Daj odpowiedź.
R.: Proszę o pomoc, zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, będę wdzięczna, gdy ktoś rozpisze mi te przykłady dokładnie, bo chciałabym zrozumieć jak to zrobić
Gocha: WITAM ! MAM zadanie i liczę na waszą pomoc
Łukasz: y=-5x+3, x∈r
Mickej: W stożek wpisano kulę. Pole powierzchni kuli jest m razy większe od pola podstawy stożka. Znaleźć kat przy wierzchołku osiowego przekroju stożka
Tomek: Witam czy mógłby ktoś rozwiązać te zadania i wyjaśnić, lub chociaż rozwiązać ? Nie umiem zrobić tych zadań Proszę o pomoc.
martina: Pani ma 6 jabłek na tacy.Ma rozdać je sześciu dziewczynkom tak,aby zostało jedno.I jak to zrobić
Kasia: Kąt nachylenia krawędzi bocznej ostrosłupa prawidłowego trójkątnego do płaszczyzny podstawy ma miarę 60 stopni, a krawędź podstawy jest równa 6,6 cm. Oblicz pole
Danny: Jak rozwiązać nierówność 2x-3<1/4x, x należy do zbioru liczb całkowitych. Udało mi się rozwiązać jedynie metodą graficzną.
agusia79x: 3x3-6x2-22x-8
marlena: W urnie znajduje sie 5 kul ponumerowanych od 1 do 5 . Losujemy kolejno 5 kul. Ile jest możliwych sposobów?
Pysiaaaa: Oblicz obwód czworokąta ABCD, jeśli : A=(-1 , 4), B=(2 , 3), C=(1 , -3 ), D=(-2 , 2). To będzie coś takiego :
Ancolek: Cześć wszystkim mam zadanie na poziomie 2 klasy liceum mógłby mi ktoś pomóc? =)
Ewelina: Kąt rozwarcia stożka ma miarę α. Oblicz miarę łukową kąta środkowego rozwiniętej powierzchni bocznej tego stożka.
Kasia: Oblicz pole powierzchni bocznej ostrosłupa prawidłowego,wiedząć, że jego wysokośc jest równa 4,5 cm, a podstawą ostrosłupa jest trójkąt równoboczny o boku równym 9 cm. Wynik
Anna: Poniższe równania opisują okrąg o środku w punkcie S(xs , ys) i promieniu r ( r>0). Podaj współrzędne środka okręgu i jego promień jeśli:
Hubert: a) funkcja ma jedno miejsce zerowe, oraz do jej wykresu należą punkty a(1,1) oraz B(2,0) b) funkcja ma jedno miejsce zerowe równe (-3) i do jej wykresu należy punkt B(-2,2)
Valenrod: Wyznacz współczynniki b i c trójmianu kwadratowego, f(x)=x2+bx+c, którego miejscami zerowymi są liczby 4 i -3.
Valenrod: a) wyznacz wartość współczynnika b wiedząc, że do wykresu należy punkt B(2,3) b) Wyznacz współrzędne, wierzchołka paraboli
Suchoj: Pomoże ktoś w rozwiązaniu?
orzech: Jaki dzień tygodnia wypadnie za 1000 dni od 14 pazdziernika 2008 roku ,który eypadł we wtorek?
Natalia: Rozłóż wielomian na czynniki i podaj wszystkie jego pierwiastki: W(x)=x3+3x2-4
kamilksg: wartośc bezwzględna z x+3≤10
Amelka: Kąt rozwarcia stożka ma miarę 2pi/3. Udowodnij, że pole powierzchni bocznej tego stożka jest równe polu powierzchni bocznej walca o takiej samej podstawie i wysokości.
Majk: W urnie znajdują się kule białe i czarne, razem jest ich 10. Losujemy bez zwracania dwie kule. Prawdopodobieństwo wylosowania za drugim razem kuli białej, pod warunkiem że za
Prośba :(: Jaś i Piotruś jeżdza na rowerach p okrągłym torze. Jaś pokonuje jedno okrązenie w ciągu 6
biedronka: Zadanie 6 Obwód równoległoboku jest równy 28 cm, a wysokość h opuszczona ma dłuższy bok ma 3 cm i
ada: Wyznacz parametry a i b tak, aby równość: x4-3x+2=(x-1)(x3+ax2+bx-2) była prawdziwa dla każdego x∈R
agawa: Rzucamy 2 razy ośmiościanem foremnym o ścianach ponumerowanych liczbami od 1 do 8. Jakie jest prawdopodobieństwo, że otrzymamy iloczyn podzielony przez 4?
agawa: Ze zbioru liczb(1,2,3,4....10) losujemy bez zwracania 2 liczby. Jakie jest prawdopodobieństwo, że ich suma jest większa od 15.
filomenaa: Zad.1 W styczniu za zużycie 5 m3 zimnej i 3 m3 ciepłej wody zapłacono 54,40 zł,a w lutym za
ruchajlo: Proszę o pomoc, bo to jest strasznie łatwe zadanie, ale mam jakąś klapke na oczach i nie moge go rozwiązać.
Hubert: a) f (x)=1/4x2+1 b) f(x)= -x2+3
Darek: Rzucamy czterokrotnie kostką. Wyrzucone liczby są kolejnymi cyframi liczby czterocyfrowej. Podaj ile spośród otrzymanych w ten sposób wyników liczb jest:
miki: Zadanie 1 Suma dwóch liczb jest równa 210. Pierwsza stanowi 4/5 drugiej, a trzecia jest średnia
miki: Zada 1 Krótsza przekątna dzieli trapez prostokątny ABCD na dwa trójkąty, z których jeden jest
Ms.Ocean: nie umiem tego rozwiązać ... x2 -2
madzia_scgw: Pomocy 1)Która z następujących liczb nie może być liczbą przekątnych pewnego wielokąta
madzia_scgw: Jeśli m,n,p,q są liczbami rzeczywistymi i f(x)=mx+n oraz g(x)=px+q, wówczas równanie f(g(x)) ma rozwiązanie
grażynka: zad.1 Agnieszka kupiła kasetę magnetofonową i płytę CD, za które zapłaciła 83 zł. Dzisiaj ceny
madzia_scgw: W trójkącie ABC niech M będzie środkiem boku BC. Jeśli |AB|=4cm, |BC|=6cm i |AM|=5cm, to pole trójkąta ABC wynosi...
ania: co to za funkcja i jak zrobić jej wykres dla mnie to czarna magia y=(x-3)2-1
meeee: POMOCY! Oblicz dziedzinę f(x)=arc sin 2x.Wiem,że D arcsin <-1;1>. Więc 2x>=-1 i 2x<=1 i
milka: POMOCY jak narysować taki wykres y=|-x2|
biedronka: Ogórek ma kształt prostokąta. Jeżeli jego długość zwiększymy o 3m, a szerokość o 2m, to powierzchnia zwiększy się o 66m2.Jeżeli jego długość zwiększymy o 2m, a szerokość o 3m,
Kamo: prosze o pomoc 1. 3 liczby tworzą ciąg arytmetyczny tworzą ciag o sumie15. zmniejszając środkową 0 2