matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Magda:
Oblicz pochodną
f(x)=ctg
2
(2
√
3x+1
)
11 lut 18:51
b.:
z reguły różniczkowania funkcji złożonych f'(x) = 2 * ctg(2
√
3x+1
) * (-1 / sin
2
(2
√
3x+1
) ) * [ (2
√
3x+1
)' ] = ...
12 lut 08:13