Proszę o pomoc !!
grażynka: zad.1
Agnieszka kupiła kasetę magnetofonową i płytę CD, za które zapłaciła 83 zł. Dzisiaj ceny
wszystkich kaset podniesiono o 2 zł a ceny płyt obniżono o 20 %. Gdyby swoje zakupy
Agnieszka robiła dzisiaj zaoszczędziłaby 9 zł. Ile zapłaciła Agnieszka za kasetę
magnetofonową i płytę CD ?
zad. 2
Podczas meczu pewien koszykarz zdobył 27 punktów wykonując 9 skutecznych rzutów z gry.
Ile skutecznych rzutów za 3 punkty wykonał ten zawodnik ?
zad. 3
W styczniu za zużycie 5 m sześciennych zimnej i 3 m sześciennych ciepłej wody zapłacono
54,40 zł, a w lutym za zużycie 4 m sześciennych zimniej i 2 m sześciennych ciepłej wody
zapłacono 38,40 zł. Oblicz cenę 1 m sześciennego zimnej i cenę 1 m sześciennego ciepłej
wody.
11 lut 11:43
bleeeeeee: zad 1 rozwiazać ukłąd równał:
x+y=83
(x+2) +0,8y=83-9
11 lut 11:46
mmmm: zad3:
x-zimna woda
y-ciepła
układ rownań do rozwiązania\
5x+3y=54,40
4x+2y=38,40
11 lut 12:42
Tolek: zad 2 to chyba 1 klasa podstawowki

masz 9 rzutow i 27 pkt
9x3=27 wiec wszystkie byly za 3 pkt
11 lut 13:17