hibnerka
hibnerka: GDY WIELOMIAN W OKRESLONY jest wzorem W(x)=2x3-4x2-6x+3 to:
a)W(0)+W(1)=8
b)W√3=-9
c)W(0,1)mniejsze od 0
11 lut 20:36
jerry:
ponieważ W(0) = 3 i W(1) = 2-4-6+3 = 5 to W(0) + W(1) = 8
11 lut 22:10
jerry:
b)
też
W(√3)= 2*3√3 - 4 * 3 - 6√3 +3 =6√3 -12 -6√3 + 3 = -9
11 lut 22:17
jerry:
c)
W(0,1) = 2/1000 - 4/100 -6/10 +3 = 2/1000 - 40/1000 - 600/1000 + 3000/1000=
3642/1000 = 3,642 większe od zera
11 lut 22:22
hibnerka: nie rozumie
11 lut 22:32
jerry:
czego nie rozumiesz
11 lut 23:05
11 lut 23:13
jerry:
odp a ) i b ) przyglądnij się wyliczyłem spełniają są poprawne
natomiast c) też wyliczyłem ale nie spełnia bo 3,642 jest wieksze od zera
masz jakieś pytania
11 lut 23:20