matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań liniowych
filomenaa:
1) x + y = 83 y + 2 + 0,8x =74 2) 3x + 5y = 54,4 2x + 4y = 38,4
11 lut 19:37
ERABOM:
1) x+y=83 y+0.8x=72/*(-) x+y=83 -y-0.8x=-72 /+ 0,2x=11 x=55 55+y=83 y=28 x=55 y=28
11 lut 19:47